autor:

patronik

» » Mancaruri cu peste

Crap prajit cu sos italian

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
-1 crap fara cap, , -2 linguri unt, , -2 linguri faina, , -o cana supa de peste, , -1 pahar vin alb sec, , -sare, piper, malai si faina de grau

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Crapul se curata, se spala si se taie in felii groase de 4-5 cm. Se sareaza si se lasa sa stea 30 min. cu sarea pe el.Separat se pregateste sosul: se inmoaie untul pe foc, se amesteca cu doua linguri de faina, se subtiaza amestecul cu vin si o cana de supa de peste si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn, pentru ca ciulamaua sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase. Se sareaza si se pipereaza cu piper macinat sau boabe, puse sa fiarba cu sosul. Se pastreaza cald pana se prajeste pestele.Pestele se da prin un amestec din parti egale de malai si faina e grau. Cand pestele este bine rumenit, se scoate pe un platou, se acopera cu sosul cald si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu sos italian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Marinata de peste cu lamaie si usturoi

Marinata de peste cu lamaie si usturoi

Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete. In vasul in care vrem sa-l fierbem,

13 voturi    3 comentarii
6h 10 min
Mancaruri cu peste
Scoici cu legume

Scoici cu legume

Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam bine sub cateva jeturi de apa rece si le punem intr-o

17 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • -1 crap fara cap
  • -2 linguri unt
  • -2 linguri faina
  • -o cana supa de peste
  • -1 pahar vin alb sec
  • -sare
  • piper
  • malai si faina de grau

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Hamsie de mare prajita