Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Ingrediente

  • 1 cutie de lapte condensat ( 395 gr.)
  • 1/2 cutie de lapte
  • 1/2 cutie suc proaspãt de portocale
  • coaja rasã de la o portocalã
  • 6 ouã
  • Pt. Caramel:
  • 100 gr. de zahãr
  • 50 ml apã
  • esentã de vanilie
  • Decor:
  • rondele de portocalã

Mod de preparare

Este un dulce foarte simplu si rapid:)

De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din comert, am încercat de data aceasta în formã mare tip chaminé. Iasã cam 8 portii.

1)Pune laptele condensat într-un vas. Pãstreazã cutia goalã ca mãsurãtor.

Adaugã laptele, ouãle întregi, coaja de portocalã si sucul de portocalã si amestecã cu telul.

Pt. Caramel:

Pune la topit zahãrul cu apa. Lasã sã fiarbã pânã siropul obtinut va avea culoarea si mirosul caracteristic caramelului, dar nici prea mult sã nu se amãrascã....

Ia de pe foc si pune putinã esentã de vanilie.

2) Pune caramel în formã sau forme individuale si toarnã compozitia.

Pune apã într-o tavã în care sã încapã forma/formele si dã la cuptor la temp. 190ºC, pt. cca 40 min.

3) Se face testul cu scobitoarea, când este gata se lasã la rãcit.

Când sa rãcit bine se pune o farfurie de servit deasupra si se întoarce cu grijã.

Decorãm cu rondele de portocalã si putem servi cu friscã si înghetatã.

Poftã bunã!

www.cozinhaderamona.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise