autor:

Piri Piri e Canela

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
1 cutie de lapte condensat ( 395 gr.), 1/2 cutie de lapte, 1/2 cutie suc proaspãt de portocale, coaja rasã de la o portocalã, 6 ouã, Pt. Caramel:, 100 gr. de zahãr, 50 ml apã, esentã de vanilie, Decor:, rondele de portocalã

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Este un dulce foarte simplu si rapid:)
De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din comert, am încercat de data aceasta în formã mare tip chaminé. Iasã cam 8 portii.


1)Pune laptele condensat într-un vas. Pãstreazã cutia goalã ca mãsurãtor.
Adaugã laptele, ouãle întregi, coaja de portocalã si sucul de portocalã si amestecã cu telul.

Pt. Caramel:
Pune la topit zahãrul cu apa. Lasã sã fiarbã pânã siropul obtinut va avea culoarea si mirosul caracteristic caramelului, dar nici prea mult sã nu se amãrascã....
Ia de pe foc si pune putinã esentã de vanilie.

2) Pune caramel în formã sau forme individuale si toarnã compozitia.
Pune apã într-o tavã în care sã încapã forma/formele si dã la cuptor la temp. 190ºC, pt. cca 40 min.

3) Se face testul cu scobitoarea, când este gata se lasã la rãcit.
Când sa rãcit bine se pune o farfurie de servit deasupra si se întoarce cu grijã.
Decorãm cu rondele de portocalã si putem servi cu friscã si înghetatã.
Poftã bunã!


www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Desert rapid si gustos

Desert rapid si gustos

Pregatim crema: Amestecam ouale cu zaharul ,adugam amidonul ,dizolvam eventual cu putin lapte cald; Intr-un

4 voturi    3 comentarii
15 min
Spume si creme dulci
mousse de lamaie cu capsuni

mousse de lamaie cu capsuni

Gelatina se dizolva in jumatate de cantitate de apa, intr-un castron, se lasa 5 min. Fructele se

2 voturi    4 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Un deliciu...

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    E ceva "tres bon"! Intr-adevar este extraordinara vara cu un nectar de citrice!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

    Super buna! E o crema ce te face sa nu te mai opresti din mancat. Am mancat ceva asemanator intr-o localitate la frontiera de regiunea unde stai. Aceasta crema eu o prefer servita rece cu un pahar de suc rece de portocale pe timp de vara. Felicitari!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      Super!***** Tu stiu ca faci regim asa ca please trimite-o in Iordania...ha ha ha...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      O crema delicioasa !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Multumesc dragelor:) e un dulce tare " pãcãtos" în calorii...si ca de obicei nu rezist tentatiei:))

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Waw ! arata demential, yumi,yumi. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      hmmm...ce bine arata...mi-ai facut pofta!:)*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Mmmmmm ! O bunatate plina de arome....felicitari *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie de lapte condensat ( 395 gr.)
  • 1/2 cutie de lapte
  • 1/2 cutie suc proaspãt de portocale
  • coaja rasã de la o portocalã
  • 6 ouã
  • Pt. Caramel:
  • 100 gr. de zahãr
  • 50 ml apã
  • esentã de vanilie
  • Decor:
  • rondele de portocalã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe