Este un dulce foarte simplu si rapid:)
De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din comert, am încercat de data aceasta în formã mare tip chaminé. Iasã cam 8 portii.
1)Pune laptele condensat într-un vas. Pãstreazã cutia goalã ca mãsurãtor.
Adaugã laptele, ouãle întregi, coaja de portocalã si sucul de portocalã si amestecã cu telul.
Pt. Caramel:
Pune la topit zahãrul cu apa. Lasã sã fiarbã pânã siropul obtinut va avea culoarea si mirosul caracteristic caramelului, dar nici prea mult sã nu se amãrascã....
Ia de pe foc si pune putinã esentã de vanilie.
2) Pune caramel în formã sau forme individuale si toarnã compozitia.
Pune apã într-o tavã în care sã încapã forma/formele si dã la cuptor la temp. 190ºC, pt. cca 40 min.
3) Se face testul cu scobitoarea, când este gata se lasã la rãcit.
Când sa rãcit bine se pune o farfurie de servit deasupra si se întoarce cu grijã.
Decorãm cu rondele de portocalã si putem servi cu friscã si înghetatã.
Poftã bunã!
www.cozinhaderamona.blogspot.com
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii