autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema catalana cu portocale marinate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 400 ml lapte, , 120 g zahar, , coaja unei lamai, , 1 baton de scortisoara, , 8 galbenusuri, , 4 portocale, , 300 ml vin rosu, , 3 linguri miere, , 400 ml frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele intr-o craticioara, impreuna cu frisca, 120 g de zahar, coaja de lamaie si batonul de scortisoara, se da in clocot, dupa care se lasa 10 minute sa se patrunda. Se indeparteaza coaja de lamaie si scortisoara si se toarna incet in lapte galbenusurile batute, amestecand puternic cu telul. Se trece apoi crema astfel obtinuta printr-o sita si se umplu cu ea 4 boluri mici, termorezistente.
Se-ncinge cuptorul la 100gr.. Se pun bolurile in cuptor intr-un vas cu apa clocotita si se lasa 35-40 de minute, pana ce se intareste crema. Se lasa crema sa se raceasca, se presara peste ea zaharul ramas, se da din nou la cuptor - sub gril - si se mai lasa 5-7 minute sa se caramelizeze.
Se curata o portocala (coaja sa fie foarte subtire) si se taie coaja marunt. Celelalte portocale se curata in asa fel, incat sa se indeparteze pielita alba. Se taie miezul felii si se lasa sa se marineze 10 minute, intr-un sirop preparat din vin, miere si coaja de portocala. Crema se serveste rece, impreuna cu portocalele marinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana cu portocale marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Mod de preparare Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca

4 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze-“Layali libnan”

Nopti libaneze-“Layali libnan”

Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pune pe aragaz la foc

10 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 400 ml lapte
  • 120 g zahar
  • coaja unei lamai
  • 1 baton de scortisoara
  • 8 galbenusuri
  • 4 portocale
  • 300 ml vin rosu
  • 3 linguri miere
  • 400 ml frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Cupcake de lamaie