autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema catalana cu portocale marinate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 400 ml lapte, , 120 g zahar, , coaja unei lamai, , 1 baton de scortisoara, , 8 galbenusuri, , 4 portocale, , 300 ml vin rosu, , 3 linguri miere, , 400 ml frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele intr-o craticioara, impreuna cu frisca, 120 g de zahar, coaja de lamaie si batonul de scortisoara, se da in clocot, dupa care se lasa 10 minute sa se patrunda. Se indeparteaza coaja de lamaie si scortisoara si se toarna incet in lapte galbenusurile batute, amestecand puternic cu telul. Se trece apoi crema astfel obtinuta printr-o sita si se umplu cu ea 4 boluri mici, termorezistente.
Se-ncinge cuptorul la 100gr.. Se pun bolurile in cuptor intr-un vas cu apa clocotita si se lasa 35-40 de minute, pana ce se intareste crema. Se lasa crema sa se raceasca, se presara peste ea zaharul ramas, se da din nou la cuptor - sub gril - si se mai lasa 5-7 minute sa se caramelizeze.
Se curata o portocala (coaja sa fie foarte subtire) si se taie coaja marunt. Celelalte portocale se curata in asa fel, incat sa se indeparteze pielita alba. Se taie miezul felii si se lasa sa se marineze 10 minute, intr-un sirop preparat din vin, miere si coaja de portocala. Crema se serveste rece, impreuna cu portocalele marinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana cu portocale marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TURTA DULCE

TURTA DULCE

2 oua intregi si 2 galbenusuri se freaca cu mierea si 100g zahar pana se fac spuma.Se adauga bicarbonatul

30 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu afine si iaurt

Guguluf cu afine si iaurt

Mixam untul moale cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 400 ml lapte
  • 120 g zahar
  • coaja unei lamai
  • 1 baton de scortisoara
  • 8 galbenusuri
  • 4 portocale
  • 300 ml vin rosu
  • 3 linguri miere
  • 400 ml frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Bilute cu visine