autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema catalana cu portocale marinate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 400 ml lapte, , 120 g zahar, , coaja unei lamai, , 1 baton de scortisoara, , 8 galbenusuri, , 4 portocale, , 300 ml vin rosu, , 3 linguri miere, , 400 ml frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele intr-o craticioara, impreuna cu frisca, 120 g de zahar, coaja de lamaie si batonul de scortisoara, se da in clocot, dupa care se lasa 10 minute sa se patrunda. Se indeparteaza coaja de lamaie si scortisoara si se toarna incet in lapte galbenusurile batute, amestecand puternic cu telul. Se trece apoi crema astfel obtinuta printr-o sita si se umplu cu ea 4 boluri mici, termorezistente.
Se-ncinge cuptorul la 100gr.. Se pun bolurile in cuptor intr-un vas cu apa clocotita si se lasa 35-40 de minute, pana ce se intareste crema. Se lasa crema sa se raceasca, se presara peste ea zaharul ramas, se da din nou la cuptor - sub gril - si se mai lasa 5-7 minute sa se caramelizeze.
Se curata o portocala (coaja sa fie foarte subtire) si se taie coaja marunt. Celelalte portocale se curata in asa fel, incat sa se indeparteze pielita alba. Se taie miezul felii si se lasa sa se marineze 10 minute, intr-un sirop preparat din vin, miere si coaja de portocala. Crema se serveste rece, impreuna cu portocalele marinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana cu portocale marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele cu umplutura de nuca

Prajiturele cu umplutura de nuca

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam

6 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Bilute cu nuca de cocos si ciocolata

Bilute cu nuca de cocos si ciocolata

Intr-un vas amestecati nuca de cocos cu cacao si zaharul farin; Topiti untul fara al incalzii prea

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 400 ml lapte
  • 120 g zahar
  • coaja unei lamai
  • 1 baton de scortisoara
  • 8 galbenusuri
  • 4 portocale
  • 300 ml vin rosu
  • 3 linguri miere
  • 400 ml frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec de albus