Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 400 ml lapte, , 120 g zahar, , coaja unei lamai, , 1 baton de scortisoara, , 8 galbenusuri, , 4 portocale, , 300 ml vin rosu, , 3 linguri miere, , 400 ml frisca.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
2 voturi
Mod de preparare
Se-ncinge cuptorul la 100gr.. Se pun bolurile in cuptor intr-un vas cu apa clocotita si se lasa 35-40 de minute, pana ce se intareste crema. Se lasa crema sa se raceasca, se presara peste ea zaharul ramas, se da din nou la cuptor - sub gril - si se mai lasa 5-7 minute sa se caramelizeze.
Se curata o portocala (coaja sa fie foarte subtire) si se taie coaja marunt. Celelalte portocale se curata in asa fel, incat sa se indeparteze pielita alba. Se taie miezul felii si se lasa sa se marineze 10 minute, intr-un sirop preparat din vin, miere si coaja de portocala. Crema se serveste rece, impreuna cu portocalele marinate.