autor:

Maria-Luiza

» » Spume si creme dulci

Crema cu mascarpone

Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
250gr.ciocolata cu lapte, 250gr.brnaza Mascarpone

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

19 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde(eu am topit-o la microunde)si se amesteca cu branza Mascarpone pana la omogenizare.Se lasa sa se raceasca apoi se baga la frigider pentru 10-15 minute,dar nu mai mult pentru ca se intareste prea tare.Se foloseste la umplerea torturilor sau prajiturilor.Este o crema foarte buna,foarte fina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Ciocolata amaruie rupta in bucati mici si untul taiat cubulete se topesc, la bain-marie sau in cuptorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana (Bucatar) , 22 noiembrie 2009

    Minunata reteta! Am incercat-o pe o baza de piscoturi insiropate cu nescafe si a iesit o prajitura super buna! Data viitoare ma gandesc sa incerc sa suprapun 3 straturi de piscoturi, in forma de tort, cu diferite tipuri de ciocolata (cu lapte, amara si alba). Cread ca torul poate fi imbracat in frisca...dar cu siguranta feliile trebuie sa fie taiate in portii micute, pentru ca altfel va fi un desert mult prea consistent (cand ma gandesc la cata ciocolata intra la 3 cutii de mascarpone....:))))

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Buna buna...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Si eu o pregatesc, dar mai adaug putina frisca lichida!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

19 voturi

Ingrediente

  • 250gr.ciocolata cu lapte
  • 250gr.brnaza Mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de Maria-Luiza
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

133 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

Diana (Bucatar)

Minunata reteta! Am incercat-o pe o baza de piscoturi insiropate cu nescafe si a iesit o prajitura super buna! Data viitoare ma gandesc sa incerc sa suprapun 3 straturi de piscoturi, in forma de tort, cu diferite tipuri de ciocolata (cu lapte, amara si alba). Cread ca torul poate fi imbracat in frisca...dar cu siguranta feliile trebuie sa fie taiate in portii micute, pentru ca altfel va fi un desert mult prea consistent (cand ma gandesc la cata ciocolata intra la 3 cutii de mascarpone....:))))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Budinca de chia cu ananas caramelizat Budinca de chia cu ananas caramelizat

Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Creme caramel cu rubarba si topping crocant