autor:

adina_andre

» » Dulciuri diverse

CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA

Autor: adina_andre (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adina_andre (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2009

Ingrediente
Pentru cerma:, 250g zahar, 8 oua, 4 linguri lapte, 4 plicuri gelatina, 400 g capsuni, 1 fiola esenta rom, Pentru ornat:, 200 ml frisca sau un plic de spuma pt deserturi cu gust de frisca si cateva capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Freci zaharul cu galbenusurile, adaugi laptele clocotit si freci compozitia la bain-marie pana se ingroasa. dai la o parte si adaugi gelatina topita in putina apa calduta. Se amesteca pana se raceste, adaugi capsunile zdrobite la blender, albusurile batute spuma separat, si esenta de rom. Crema obtinuta se toarna intr-o forma(tava de chec sau un vas de yena)si se da la frigider un timp. Cand vrei sa o consumi tii forma in apa clocotita timp de cateva secunde si o rastorni pe un platou. Se orneaza cu frisca si cateva capsuni.
Sfatul meu este sa folositi robotul de bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

350g faina 3 albusuri spuma o jumatate cana de zahar pudra 8 linguri de ulei de framantat la final 1

24 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Souffle de caise

Souffle de caise

- pasăm caisele cu blenderul - răzuim coaja de la jumătate de lămâie - separăm albușurile

6 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Delicioasa!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Hmmmmm ...ce fain arata ! Cred ca este delicioasa...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Felicitari! Arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru cerma:
  • 250g zahar
  • 8 oua
  • 4 linguri lapte
  • 4 plicuri gelatina
  • 400 g capsuni
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca sau un plic de spuma pt deserturi cu gust de frisca si cateva capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de adina_andre
Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese

Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese

Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit daca aluatul este prea gros se poate adauga apa pana

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu mere