autor:

adina_andre

» » Dulciuri diverse

CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA

Autor: adina_andre (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adina_andre (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2009

Ingrediente
Pentru cerma:, 250g zahar, 8 oua, 4 linguri lapte, 4 plicuri gelatina, 400 g capsuni, 1 fiola esenta rom, Pentru ornat:, 200 ml frisca sau un plic de spuma pt deserturi cu gust de frisca si cateva capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Freci zaharul cu galbenusurile, adaugi laptele clocotit si freci compozitia la bain-marie pana se ingroasa. dai la o parte si adaugi gelatina topita in putina apa calduta. Se amesteca pana se raceste, adaugi capsunile zdrobite la blender, albusurile batute spuma separat, si esenta de rom. Crema obtinuta se toarna intr-o forma(tava de chec sau un vas de yena)si se da la frigider un timp. Cand vrei sa o consumi tii forma in apa clocotita timp de cateva secunde si o rastorni pe un platou. Se orneaza cu frisca si cateva capsuni.
Sfatul meu este sa folositi robotul de bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

1.Se separa ouale 2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul 3.Peste aceasta compozitie se adauga

26 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de branza cu capsune

Crema de branza cu capsune

Pasezi 200 g capsune, dupa care le amesteci bine cu zaharul si cu branza, adaugi smantana batuta,

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Delicioasa!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Hmmmmm ...ce fain arata ! Cred ca este delicioasa...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Felicitari! Arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru cerma:
  • 250g zahar
  • 8 oua
  • 4 linguri lapte
  • 4 plicuri gelatina
  • 400 g capsuni
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca sau un plic de spuma pt deserturi cu gust de frisca si cateva capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de adina_andre
Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese

Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese

Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit daca aluatul este prea gros se poate adauga apa pana

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Palmieri