autor:

adina_andre

» » Dulciuri diverse

CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA

Autor: adina_andre (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adina_andre (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2009

Ingrediente
Pentru cerma:, 250g zahar, 8 oua, 4 linguri lapte, 4 plicuri gelatina, 400 g capsuni, 1 fiola esenta rom, Pentru ornat:, 200 ml frisca sau un plic de spuma pt deserturi cu gust de frisca si cateva capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Freci zaharul cu galbenusurile, adaugi laptele clocotit si freci compozitia la bain-marie pana se ingroasa. dai la o parte si adaugi gelatina topita in putina apa calduta. Se amesteca pana se raceste, adaugi capsunile zdrobite la blender, albusurile batute spuma separat, si esenta de rom. Crema obtinuta se toarna intr-o forma(tava de chec sau un vas de yena)si se da la frigider un timp. Cand vrei sa o consumi tii forma in apa clocotita timp de cateva secunde si o rastorni pe un platou. Se orneaza cu frisca si cateva capsuni.
Sfatul meu este sa folositi robotul de bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele cu umplutura de nuca

Prajiturele cu umplutura de nuca

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam

6 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Foietaj cu rubarbar

Foietaj cu rubarbar

- Tăiem rubarbărul în bucăți de aproximativ 4-5 cm și apoi îl tăiem în fâșii subțiri -

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Delicioasa!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Hmmmmm ...ce fain arata ! Cred ca este delicioasa...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Felicitari! Arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru cerma:
  • 250g zahar
  • 8 oua
  • 4 linguri lapte
  • 4 plicuri gelatina
  • 400 g capsuni
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca sau un plic de spuma pt deserturi cu gust de frisca si cateva capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de adina_andre
Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese

Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese

Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit daca aluatul este prea gros se poate adauga apa pana

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Biscuiti ciupercute