autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Crema de cartofi

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg cartofi, 2,5 I apa, 200g morcovi, 200 g ţelina, 200 g patrunjel-pastîrnac, 200 g ceapa, 200 g smintina, 4 oua, 50 g unt, sare dupa gust, 250 g franzela, 300 ml lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala, se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere, se scot din vas si se paseaza cu presa manuala sau se zdrobesc in strecuratoare, peste care se toarna supa. Se continua fierberea cremei 10 - 15 minute. Laptele se amesteca cu ouale batute spuma impreuna cu smintina si se adauga in vasul cu supa-crema. Se potriveste gustul de sare. Pîinea se taie cuburi mici (crutoane) care se rumenesc intr-o tava la cuptor si se stropesc cu untul topit. La servire se adauga crutoanele in supieră sau în farfurie
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Cartofi la cuptor cu ceapa si crema de usturoi

Cartofi la cuptor cu ceapa si crema de usturoi

Se zdrobeste usturoiul intru-n bol se freaca bine cu sare si se adauga ulei ca la orice maioneza.Cand

3 voturi    7 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Supa crema cu sfecla, cartofi, mere

Supa crema cu sfecla, cartofi, mere

intro oala punem la fiert 1,5 litri apa. Cand fierbe apa, adaugam curatate, spalate, taiaite bucati

6 voturi    1 comentariu
50 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg cartofi
  • 2,5 I apa
  • 200g morcovi
  • 200 g ţelina
  • 200 g patrunjel-pastîrnac
  • 200 g ceapa
  • 200 g smintina
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • 250 g franzela
  • 300 ml lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant

Se spala arpacasul si nautul si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce arpacasul si nautul au dat in clocot, se alege spuma si se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa poloneza de mazare