autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Crema de cartofi

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg cartofi, 2,5 I apa, 200g morcovi, 200 g ţelina, 200 g patrunjel-pastîrnac, 200 g ceapa, 200 g smintina, 4 oua, 50 g unt, sare dupa gust, 250 g franzela, 300 ml lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala, se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere, se scot din vas si se paseaza cu presa manuala sau se zdrobesc in strecuratoare, peste care se toarna supa. Se continua fierberea cremei 10 - 15 minute. Laptele se amesteca cu ouale batute spuma impreuna cu smintina si se adauga in vasul cu supa-crema. Se potriveste gustul de sare. Pîinea se taie cuburi mici (crutoane) care se rumenesc intr-o tava la cuptor si se stropesc cu untul topit. La servire se adauga crutoanele in supieră sau în farfurie
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii

3 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu ceapa si crema de usturoi

Cartofi la cuptor cu ceapa si crema de usturoi

Se zdrobeste usturoiul intru-n bol se freaca bine cu sare si se adauga ulei ca la orice maioneza.Cand

3 voturi    7 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg cartofi
  • 2,5 I apa
  • 200g morcovi
  • 200 g ţelina
  • 200 g patrunjel-pastîrnac
  • 200 g ceapa
  • 200 g smintina
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • 250 g franzela
  • 300 ml lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa cu galusti-pentru pitici sanatosi