autor:

valentina ionita

» » Spume si creme dulci

Crema de casa pentru deserturi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Ingrediente
Aceasta crema se poate folosi la diferite prajituri, torturi, gogosi,clatite..., , o lingura ness,4-5 linguri cacao,2 linguri alune pisate,50 g unt, 300 ml lapte, linguri zahar,1 pliculet zahar vanilat,3 lingurite nuca de cocos sau miez de nuca macinat,2 lingurite stafide macinate,esenta de rom dupa gust sau o ciocolata mica cu rom…, , Cantitatile cresc sau se micsoreaza in functie de necesitate...

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

28 voturi

Mod de preparare

Se amesteca in blender toate ingredientele dupa care se pun la fiert.Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa si se obtine consistenta dorita.

Este o crema rapida si tare delicioasa...
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de casa pentru deserturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante

Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante

Pentru clatite, se amesteca faina cu sare si coaja rasa de la citrice. Se adauga ouale, esenta de

13 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Spume si creme dulci
Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom

Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom

1. Se pune laptele impreuna cu scortisoara, intr-o cratita la foc potrivit si se lasa asa dea in

4 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Costel Trn , 06 mai 2014

    in stanga sunt desteptilor ;)

  • Fara foto

    Margareta Sirbu , 14 februarie 2014

    care ingrediente??????

  • Fara foto

    Florin Marius Si Alina , 30 noiembrie 2013

    dar de ce eu nu vad ingredientele???? :(

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

      Usoara si practica-felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Multumesc mult si ma bucur ca ti-a placut...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Am pregatit si eu aceasta crema pentru rulada.E un deliciu,usor de facut si deosebita fata de cremele pe care le faceam de obicei.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Am salvat reteta, sa vedem cu ce o combinam.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      cred ca e buna crema! mai mult spre charllota, nu?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Draga Valentina, am salvat reteta ta sa o testez,pentru ca imi place ca are si stafide pe langa nuci sau cocos,merge ca focul,chiar ii da o consistenta mai buna.Felicitari pentru reteta, ai votul meu si nota 10 cu multe stelute.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc mult...Am incercat sa fac o crema usoara ,mai dietetica pentru mine... si v-o recomand cu drag...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Intradevar,o crema rapida si gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc mult...Este foarte consistenta si nu este gretoasa...Consistenta o dau celelate ingrediente "solide" ,iar untul ii da un luciu perfect...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      E o cremă simplă şi bună!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata super ! Dar, e suficient de consistenta?Am vazut ca are doar 50 g unt ;nici faina,nici oua...

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      delicioasa am salvato

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Cred ca este grozava ! am s-o incerc cu proxima ocazie , Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Multumesc si iti promit ca o sa-ti iasa niste faguri deliciosi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Multumesc mult ...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Delicioasa,cred ca o sa umplu niste faguri cu aceasta crema...........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Waw ce bunatate!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

28 voturi

Ingrediente

  • Aceasta crema se poate folosi la diferite prajituri
  • torturi
  • gogosi,clatite...
  • o lingura ness,4-5 linguri cacao,2 linguri alune pisate,50 g unt, 300 ml lapte, linguri zahar,1 pliculet zahar vanilat,3 lingurite nuca de cocos sau miez de nuca macinat,2 lingurite stafide macinate,esenta de rom dupa gust sau o ciocolata mica cu rom…
  • Cantitatile cresc sau se micsoreaza in functie de necesitate...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

kok miori (Chef de cuisine)

Usoara si practica-felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Spuma de capsuni