autor:

valentina ionita

» » Spume si creme dulci

Crema de casa pentru deserturi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Ingrediente
Aceasta crema se poate folosi la diferite prajituri, torturi, gogosi,clatite..., , o lingura ness,4-5 linguri cacao,2 linguri alune pisate,50 g unt, 300 ml lapte, linguri zahar,1 pliculet zahar vanilat,3 lingurite nuca de cocos sau miez de nuca macinat,2 lingurite stafide macinate,esenta de rom dupa gust sau o ciocolata mica cu rom…, , Cantitatile cresc sau se micsoreaza in functie de necesitate...

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

28 voturi

Mod de preparare

Se amesteca in blender toate ingredientele dupa care se pun la fiert.Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa si se obtine consistenta dorita.

Este o crema rapida si tare delicioasa...
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de casa pentru deserturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Mousse de Cãpsuni

Mousse de Cãpsuni

1) Curãtã si spalã bine cãpsunile în apã rece cu putinã sare groasã. Pãstreazã câteva

4 voturi    0 comentarii
35 min
Spume si creme dulci
Pudding insiropat de lamaie

Pudding insiropat de lamaie

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul/margarina cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de

7 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Costel Trn , 06 mai 2014

    in stanga sunt desteptilor ;)

  • Fara foto

    Margareta Sirbu , 14 februarie 2014

    care ingrediente??????

  • Fara foto

    Florin Marius Si Alina , 30 noiembrie 2013

    dar de ce eu nu vad ingredientele???? :(

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

      Usoara si practica-felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Multumesc mult si ma bucur ca ti-a placut...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Am pregatit si eu aceasta crema pentru rulada.E un deliciu,usor de facut si deosebita fata de cremele pe care le faceam de obicei.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Am salvat reteta, sa vedem cu ce o combinam.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      cred ca e buna crema! mai mult spre charllota, nu?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Draga Valentina, am salvat reteta ta sa o testez,pentru ca imi place ca are si stafide pe langa nuci sau cocos,merge ca focul,chiar ii da o consistenta mai buna.Felicitari pentru reteta, ai votul meu si nota 10 cu multe stelute.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc mult...Am incercat sa fac o crema usoara ,mai dietetica pentru mine... si v-o recomand cu drag...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Intradevar,o crema rapida si gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc mult...Este foarte consistenta si nu este gretoasa...Consistenta o dau celelate ingrediente "solide" ,iar untul ii da un luciu perfect...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      E o cremă simplă şi bună!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata super ! Dar, e suficient de consistenta?Am vazut ca are doar 50 g unt ;nici faina,nici oua...

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      delicioasa am salvato

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Cred ca este grozava ! am s-o incerc cu proxima ocazie , Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Multumesc si iti promit ca o sa-ti iasa niste faguri deliciosi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Multumesc mult ...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Delicioasa,cred ca o sa umplu niste faguri cu aceasta crema...........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Waw ce bunatate!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

28 voturi

Ingrediente

  • Aceasta crema se poate folosi la diferite prajituri
  • torturi
  • gogosi,clatite...
  • o lingura ness,4-5 linguri cacao,2 linguri alune pisate,50 g unt, 300 ml lapte, linguri zahar,1 pliculet zahar vanilat,3 lingurite nuca de cocos sau miez de nuca macinat,2 lingurite stafide macinate,esenta de rom dupa gust sau o ciocolata mica cu rom…
  • Cantitatile cresc sau se micsoreaza in functie de necesitate...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

kok miori (Chef de cuisine)

Usoara si practica-felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Supa crema de ciuperci