autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Crema de fasole boabe cu sunca afumata de porc

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Ingrediente
Va invit la o masa delicioasa si foarte satioasa ! Sper ca va place fasolea, cu sunca si ceapa calita, rosie !, 1kg fasole uscata, alba, 2 bucati morcovi, 2 buc. pastarnac, 2 buc. patrunjel, ½ buc. telina, 2 fire ceapa verde, 1 kg sunca de porc afumata (de casa), Sare, Piper, Garnitura:, 4 cepe rosii, mari, 60ml ulei, 1 lingurita boia dulce de ardei, Ardei iute murat, Gogonele murate

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Curatam si spalam zarzavaturi-le, le punem in oala sub presiune, adaugam sunca (spalata si tinuta in apa rece cateva ore, chiar de seara pana dimineta, sa-si elibereze sarea si fumul in exces), adaugam apa si dam oala la fiert.
Fasolea bine spalata, o punem la fiert, intr-o oala separata, sa de-a in clocot cam 15’ minute, dupa care o strecuram si o adaugam peste legume, in oala sub presiune. Asezonam, punem capacul si lasam la fiert 2h.
Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.
Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem sunca separat intr-un bol. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine crema.
Servim crema garnisita cu ceapa prajita, o felie de sunca si desigur nelipsite-le muraturi .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de fasole boabe cu sunca afumata de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Foarte foarte bunaaaaaa!

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Este foarte buna !

  • Geanina

    Geanina (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    De ***** stele ca de obicei!Mi-ai facut pofta,chiar nu am mai mancat de mult.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Hmmmmmm...ce-mi place !!! Vin si eu la o portie din bunatatea asta. O data la mult timp , ne permitem sa nu ne mai uitam la calorii, nu Lia ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Normal ca imi place...Arata tare bine , iar prezentarea este super...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • Va invit la o masa delicioasa si foarte satioasa ! Sper ca va place fasolea
  • cu sunca si ceapa calita
  • rosie !
  • 1kg fasole uscata
  • alba
  • 2 bucati morcovi
  • 2 buc. pastarnac
  • 2 buc. patrunjel
  • ½ buc. telina
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 kg sunca de porc afumata (de casa)
  • Sare
  • Piper
  • Garnitura:
  • 4 cepe rosii
  • mari
  • 60ml ulei
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • Ardei iute murat
  • Gogonele murate

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Foarte foarte bunaaaaaa!

Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Curry caraibian