Ingrediente
Va invit la o masa delicioasa si foarte satioasa ! Sper ca va place fasolea, cu sunca si ceapa calita, rosie !, 1kg fasole uscata, alba, 2 bucati morcovi, 2 buc. pastarnac, 2 buc. patrunjel, ½ buc. telina, 2 fire ceapa verde, 1 kg sunca de porc afumata (de casa), Sare, Piper, Garnitura:, 4 cepe rosii, mari, 60ml ulei, 1 lingurita boia dulce de ardei, Ardei iute murat, Gogonele murate
Dificultate: Medie | Timp: 3h 20 min
13 voturi
Mod de preparare
Fasolea bine spalata, o punem la fiert, intr-o oala separata, sa de-a in clocot cam 15’ minute, dupa care o strecuram si o adaugam peste legume, in oala sub presiune. Asezonam, punem capacul si lasam la fiert 2h.
Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.
Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem sunca separat intr-un bol. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine crema.
Servim crema garnisita cu ceapa prajita, o felie de sunca si desigur nelipsite-le muraturi .
Pofta buna !
Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013
Hmmmmmm...ce-mi place !!! Vin si eu la o portie din bunatatea asta. O data la mult timp , ne permitem sa nu ne mai uitam la calorii, nu Lia ?
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013
Normal ca imi place...Arata tare bine , iar prezentarea este super...