autor:

paviasi

» » Spume si creme dulci

Crema de iaurt

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 1 kg de produs aveti nevoie de:, , 800 gr. iaurt, , 4 oua, , 100 gr. unt, , 150 gr zahar, , gelatina, , menta verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pregateste un bain marie. In care se topeste untul, zaharul, apoi se amesteca ouale, batandu-se, pana se obtine o crema fina. Se tempereaza aceasta crema,si se amesteca usor cu iaurtul rece. Optional adaugati in amestec si frunze tocate de menta.

Gelatina se inmoaie in apa calda si se amesteca cu crema de iaurt. Cantitatea de gelatina poate varia in functie de calitatea iaurtului,si anume de cantitatea de grasime continuta de iaurt. Se inmoaie prima data 20 de grame de gelatina si se ia o proba intr o ceasca,ce se pune la frigider. Daca nu suntem multumiti de rezultat,mai adaugam gelatina.Prezentarea se face in doua moduri:

1. Se toarna amestecul intr o tava,se raceste si apoi se taie in diferite forme care se asaza pe o farfurie,ca in imagine!

2. Sau se pune crema in cesti sau forme pentru o portie fiecare,care dupa coagulare,se incalzesc in apa calda la baza si se rastoarna pe farfurie.

Pentru decor si imbogatirea gustului,se adauga dulceata de fructe la final, frunze de menta si sirop de fructe din comert sau preparat in casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.

Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.

Folie de gelatina se inmoaie pt. cel putin 5 min. in apa rece. Lichidul se incalzeste max. 40°C

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Mod de preparare: Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri

15 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florea Trancan , 03 februarie 2014

    o facem si noi caci arata foarte bine

  • Fara foto

    Alina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2011

    arata foarte bine

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2011

    ai dreptate Adelina,am corectat

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

      Ai scris de 2 ori unt, una din date se referă la zahăr?

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

      arata...cala cofetarie...adica ireprosabil! un desert delicios!

    • paviasi

      paviasi (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

      multumesc

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

      Foarte apetisanta!***** Aspect impecabil*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de produs aveti nevoie de:
  • 800 gr. iaurt
  • 4 oua
  • 100 gr. unt
  • 150 gr zahar
  • gelatina
  • menta verde

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Alina (Chef de cuisine)

arata foarte bine

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Inghetata cu capsuni si pepene rosu