autor:

paviasi

» » Spume si creme dulci

Crema de iaurt

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 1 kg de produs aveti nevoie de:, , 800 gr. iaurt, , 4 oua, , 100 gr. unt, , 150 gr zahar, , gelatina, , menta verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pregateste un bain marie. In care se topeste untul, zaharul, apoi se amesteca ouale, batandu-se, pana se obtine o crema fina. Se tempereaza aceasta crema,si se amesteca usor cu iaurtul rece. Optional adaugati in amestec si frunze tocate de menta.

Gelatina se inmoaie in apa calda si se amesteca cu crema de iaurt. Cantitatea de gelatina poate varia in functie de calitatea iaurtului,si anume de cantitatea de grasime continuta de iaurt. Se inmoaie prima data 20 de grame de gelatina si se ia o proba intr o ceasca,ce se pune la frigider. Daca nu suntem multumiti de rezultat,mai adaugam gelatina.Prezentarea se face in doua moduri:

1. Se toarna amestecul intr o tava,se raceste si apoi se taie in diferite forme care se asaza pe o farfurie,ca in imagine!

2. Sau se pune crema in cesti sau forme pentru o portie fiecare,care dupa coagulare,se incalzesc in apa calda la baza si se rastoarna pe farfurie.

Pentru decor si imbogatirea gustului,se adauga dulceata de fructe la final, frunze de menta si sirop de fructe din comert sau preparat in casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort cu crema de iaurt

Tort cu crema de iaurt

Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide

14 voturi    2 comentarii
45 min
Torturi
Tarta cu crema de iaurt si caise

Tarta cu crema de iaurt si caise

Blat: Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florea Trancan , 03 februarie 2014

    o facem si noi caci arata foarte bine

  • Fara foto

    Alina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2011

    arata foarte bine

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2011

    ai dreptate Adelina,am corectat

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

      Ai scris de 2 ori unt, una din date se referă la zahăr?

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

      arata...cala cofetarie...adica ireprosabil! un desert delicios!

    • paviasi

      paviasi (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

      multumesc

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

      Foarte apetisanta!***** Aspect impecabil*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de produs aveti nevoie de:
  • 800 gr. iaurt
  • 4 oua
  • 100 gr. unt
  • 150 gr zahar
  • gelatina
  • menta verde

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Alina (Chef de cuisine)

arata foarte bine

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Portocale umplute cu orez dulce si friscã