autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Crema de lamaie cu zmeura parfumata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
•1 lamaie, •80 gr zahar, •2 plicuri ( de 10 gr fiecare ) gelatina, •500 ml lapte batut, •200 ml frisca, •200 gr zmeura, •2 plicuri zahar vanilat, •40 ml lichior

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se rade coaja si se stoarce sucul de lamaie.Se pun la fiert cu zahar pana se obtine un sirop, apoi se lasa sa se raceasca.
2. Se inmoaie gelatina in apa rece ( aproz. 8 linguri ).Se inglobeaza siropul racit in laptele batut.Se incalzeste putin gelatina si se amesteca cu 5-6 linguri de lapte batut, apoi se inglobeaza in restul de cantitatate de lapte batut.Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.Crema obtinuta se imparte in pahare se se lasa sa se intareasca la frigider 5-6 ore.
3. Se curata si se spala zmeura, apoi se incalkzeste usor cu zahar vanilat.Se adauga 2 linguri de apa si lichiorul.Se repartizeaza deasupra deserturilor si se serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lamaie cu zmeura parfumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de fructe de padure sau capsuni

Spuma de fructe de padure sau capsuni

Se sfarama bine fructele,se adauga albusurile si zaharul batandu-se cu mixerul pana se intareste

46 voturi    8 comentarii
25 min
Spume si creme dulci
Crema cu mango

Crema cu mango

Incalzeste 200g de smantana cu zaharul si mierea. Dizolva gelatina in apa rece, dupa care o amesteci

5 voturi    0 comentarii
40 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Iar am ajuns la bunatatile tale...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Laura Dachman , 13 iulie 2009

    Nu lucrez intr-o cofetarie :D ci pur si simplu incerc tot felu de retete.Dar oricum in viitor vreau sa devin bucatar patiser :)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.Eu cred ca lucrezi intr-o cofetarie,ptr ca esti as in prepararea dulciurilor.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Si eu am salvat reteta, e minunata! Ma bucur ca doresti sa devi cofetar- patiser, esti priceputa.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Cred ca e grozav. Am salvat reteta. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • •1 lamaie
  • •80 gr zahar
  • •2 plicuri ( de 10 gr fiecare ) gelatina
  • •500 ml lapte batut
  • •200 ml frisca
  • •200 gr zmeura
  • •2 plicuri zahar vanilat
  • •40 ml lichior

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Iar am ajuns la bunatatile tale...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Crema de iaurt