autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Crema de legume

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 150 g morcovi, 2,5 I apa, 150 g telina, 200 g patrunjel-păstîrnac, 150 g ceapa, 200 g fasole verde, 200 g mazare verde, 250 g conopida, 200 g varza alba, 400 g cartofi, sare dupa gust, 200 g smintina, 2 oua, 200 g franzela alba, 50 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot din vas si se paseaza cu presa manuala sau se zdrobesc in strecuratoare, peste care se toarna supa, obtinind supa-crema si se continua fierberea inca 10 - 15 minute. Galbenusurile se bat spuma, se amesteca cu smintina frecata si se adauga in vasul cu supa-crema. Se amesteca pentru omogenizare si se continua fierberea inca 4-5 minute, potrivindu-se gustul cu sare. Franzela se taie cuburi mici (crutoane) care se rumenesc intr-o tava la cuptor si se stropesc cu untul topit. La servire se adauga crutoanele in supiera sau in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume cu ghimbir

Supa crema de legume cu ghimbir

Toate legumele curatate,spalate,taiate,se pun la fiert impreuna cu ghimbirul ras, in apa cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
SUPA CREMA DE LEGUME

SUPA CREMA DE LEGUME

Se curata toate legumele, se spala si se pun la fiert, intregi, in 3 litri de apa. Pentru inceput

7 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 150 g morcovi
  • 2,5 I apa
  • 150 g telina
  • 200 g patrunjel-păstîrnac
  • 150 g ceapa
  • 200 g fasole verde
  • 200 g mazare verde
  • 250 g conopida
  • 200 g varza alba
  • 400 g cartofi
  • sare dupa gust
  • 200 g smintina
  • 2 oua
  • 200 g franzela alba
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa crema de legume