autor:

» » Supe de legume

Crema de legume

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 150 g morcovi, 2,5 I apa, 150 g telina, 200 g patrunjel-păstîrnac, 150 g ceapa, 200 g fasole verde, 200 g mazare verde, 250 g conopida, 200 g varza alba, 400 g cartofi, sare dupa gust, 200 g smintina, 2 oua, 200 g franzela alba, 50 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot din vas si se paseaza cu presa manuala sau se zdrobesc in strecuratoare, peste care se toarna supa, obtinind supa-crema si se continua fierberea inca 10 - 15 minute. Galbenusurile se bat spuma, se amesteca cu smintina frecata si se adauga in vasul cu supa-crema. Se amesteca pentru omogenizare si se continua fierberea inca 4-5 minute, potrivindu-se gustul cu sare. Franzela se taie cuburi mici (crutoane) care se rumenesc intr-o tava la cuptor si se stropesc cu untul topit. La servire se adauga crutoanele in supiera sau in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume cu crutoane picante

Supa crema de legume cu crutoane picante

Se curata legumele, se spala, se taie bucati mari si se pun la fiert in 2,5 litri de apa rece cu

36 voturi    19 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 150 g morcovi
  • 2,5 I apa
  • 150 g telina
  • 200 g patrunjel-păstîrnac
  • 150 g ceapa
  • 200 g fasole verde
  • 200 g mazare verde
  • 250 g conopida
  • 200 g varza alba
  • 400 g cartofi
  • sare dupa gust
  • 200 g smintina
  • 2 oua
  • 200 g franzela alba
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Ciupercile se spala, se curata de impuritati si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar cartoful se curata si se toaca

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa simpla cu ciuperci, cartofi si ton Supa simpla cu ciuperci, cartofi si ton

Toacă ceapa mărunt. Spală ciupercile și taie-le mărunt. Într-o cratiță non-aderentă, încălzește o lingură plină

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante