autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Crema de legume

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 150 g morcovi, 2,5 I apa, 150 g telina, 200 g patrunjel-păstîrnac, 150 g ceapa, 200 g fasole verde, 200 g mazare verde, 250 g conopida, 200 g varza alba, 400 g cartofi, sare dupa gust, 200 g smintina, 2 oua, 200 g franzela alba, 50 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot din vas si se paseaza cu presa manuala sau se zdrobesc in strecuratoare, peste care se toarna supa, obtinind supa-crema si se continua fierberea inca 10 - 15 minute. Galbenusurile se bat spuma, se amesteca cu smintina frecata si se adauga in vasul cu supa-crema. Se amesteca pentru omogenizare si se continua fierberea inca 4-5 minute, potrivindu-se gustul cu sare. Franzela se taie cuburi mici (crutoane) care se rumenesc intr-o tava la cuptor si se stropesc cu untul topit. La servire se adauga crutoanele in supiera sau in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE

SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE

Legumele si zarzavaturile se curata,se spala,se taie marunt dupa caz si se pun la fiert in apa rece. Cand

55 voturi    11 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa crema de legume rumenite la cuptor

Supa crema de legume rumenite la cuptor

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza morcovii taiati pe lungime, pastarnacul taiat betisoare,

6 voturi    3 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 150 g morcovi
  • 2,5 I apa
  • 150 g telina
  • 200 g patrunjel-păstîrnac
  • 150 g ceapa
  • 200 g fasole verde
  • 200 g mazare verde
  • 250 g conopida
  • 200 g varza alba
  • 400 g cartofi
  • sare dupa gust
  • 200 g smintina
  • 2 oua
  • 200 g franzela alba
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de fasole verde