Ingrediente
Baza de ciocolata, •2 linguri unt sau margarina Rama, •50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari, •50 ml cappuccino (optional), •1 ½ lingura miere, •90 gr zahar, •50 gr cacao, •un praf de sare, •70 ml smantana, •1 lingurita esenta de vanilie, Crema de vanilie, •500 ml frisca lichida, •1 pastaie de vanilie, •6 galbenusuri, •90 gr zahar, •30 ml rom, Bananele, •2-3 banane, •3 linguri rom, •50 gr zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
20 voturi
Mod de preparare
2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul s-au ingrosat putin.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore.
3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.
:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
felicitari Laura, inca o reteta minunata !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010
Foarte gustoase, aspectoase, tentante.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010
Tare delicioase mai sunt...
maria mihalache (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009
Frumos si gustos............
mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009
O nebunie.....pur si simplu delicioasa.
mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009
O nebunie.....pur si simplu delicioasa.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009
Un deliciu...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009
Delicios...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009
O bunatate...
Alexandrina (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009
Felicitari! Imi plac mult retetele tale.
IONELA (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009
Multumim de reteta. Am indraznit sa iau si eu o portie de pofta.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009
Cred ca e un vis.