autor:

Dachman Laura

» » , , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Ingrediente
Baza de ciocolata, •2 linguri unt sau margarina Rama, •50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari, •50 ml cappuccino (optional), •1 ½ lingura miere, •90 gr zahar, •50 gr cacao, •un praf de sare, •70 ml smantana, •1 lingurita esenta de vanilie, Crema de vanilie, •500 ml frisca lichida, •1 pastaie de vanilie, •6 galbenusuri, •90 gr zahar, •30 ml rom, Bananele, •2-3 banane, •3 linguri rom, •50 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

1. Pentru baza de ciocolata, topeste untul/margarina cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca.
2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul s-au ingrosat putin.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore.
3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort cuib surpriza pentru Iepuras

Tort cuib surpriza pentru Iepuras

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 08 iunie 2011

    Foarte buna compozitia cu toate ca sunt foarte multe calorii merita de facut. Felicitari.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 iunie 2011

    grozava reteta ta ;felicitari;am salvat-o

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    felicitari Laura, inca o reteta minunata!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      felicitari Laura, inca o reteta minunata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Foarte gustoase, aspectoase, tentante.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Tare delicioase mai sunt...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Frumos si gustos............

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      O nebunie.....pur si simplu delicioasa.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      O nebunie.....pur si simplu delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Delicios...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Felicitari! Imi plac mult retetele tale.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Multumim de reteta. Am indraznit sa iau si eu o portie de pofta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Cred ca e un vis.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Baza de ciocolata
  • •2 linguri unt sau margarina Rama
  • •50 gr ciocolata amaruie
  • taiata in bucati mari
  • •50 ml cappuccino (optional)
  • •1 ½ lingura miere
  • •90 gr zahar
  • •50 gr cacao
  • •un praf de sare
  • •70 ml smantana
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema de vanilie
  • •500 ml frisca lichida
  • •1 pastaie de vanilie
  • •6 galbenusuri
  • •90 gr zahar
  • •30 ml rom
  • Bananele
  • •2-3 banane
  • •3 linguri rom
  • •50 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna compozitia cu toate ca sunt foarte multe calorii merita de facut. Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort semifreddo cu caramel si crocant