autor:

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Autor: Blank Emanuel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blank Emanuel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Ingrediente
125 g de zahar pentru caramelizat, , 5 oua intregi,, 5 linguri de zahar, , 1 litru de lapte, , 3-4 pachetele de zahar vanilinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

497 voturi

Mod de preparare

125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul la racit.



Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi cu laptele.

Aceasta compozitie se toarna in vasul cu zahar caramelizat si se da la cuptor, incins in prealabil, la foc mediu, cam 40-45 de minute.



Se pune la rece si se serveste cu frisca, cu fructe sau simpla, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars, dupa mine, cred ca e unul dintre cele mai rapide deserturi, iar de savoare nu

9 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

O cana de zahar se topeste si se imbraca oala .Laptele se incalzeste ,se impreuna cu cealalta cana

31 voturi    6 comentarii
20 min
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • nicoleta , 02 iulie 2010

    am urmat in tocmai reteta ..dar are niste gauri si cred ca ar trebui sa se puna mai mlte oua ..in jur de 10-12..matusa mea a fscut aceeasi reteta cu 12 oua si a iesit intradevar ca o crema nu cum srie aici

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Reteta este destul de reusita.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Comentarii pe care nu le-a citit niciodata.Ultima logare este din decembrie 2005....Oricum reteta este buna!

    • alexandra , 01 martie 2010

      ffffff buna........felicitari!!

    • mihela , 12 decembrie 2009

      mi-a iesit super !!!! mi ales cu miez de nuca

    • andutzyka

      andutzyka (Maestru bucatar) , 21 noiembrie 2009

      am incercat retzeta si e super e usor ci bun:) :P

    • Monica , 17 noiembrie 2009

      La aceasta reteta eu mai adaug stafide sau miez de nuca.Miezul de nuca se ridica deasupra si astfel iese mai gustoasa. Un alt ingredient miraculos care se poate adauga este putina esenta de rom. in acest caz nu se mai adauga zahar vanilat si reteta va iesi mai aromata. Pofta buna

    • betty , 07 octombrie 2009

      Prea mult zahar pentru mine ... cu 5 oua inca nu am incercat , la inceput faceam cu 8, apoi cu 6 si urmeaza sa fac si cu 5. Am vazut retete si cu 4 oua ..prob sunt oua gigant.

    • Amalia , 06 septembrie 2009

      A iesit super!

    • Florina , 24 august 2009

      Mi-a iesit foarte gustoasa!!...ms!

    • ionutz>>> , 18 iulie 2009

      Super mi-a iesit superbuna!

    • nicoleta lacatus

      nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

      la fel stiu si eu reteta as mai adauga insa ca vasul cu compozitia se pune la cuptor in alt vas cu apa ptr. o crema mai fina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

497 voturi

Ingrediente

  • 125 g de zahar pentru caramelizat
  • 5 oua intregi,
  • 5 linguri de zahar
  • 1 litru de lapte
  • 3-4 pachetele de zahar vanilinat.

Raporteaza reteta

nicoleta

am urmat in tocmai reteta ..dar are niste gauri si cred ca ar trebui sa se puna mai mlte oua ..in jur de 10-12..matusa mea a fscut aceeasi reteta cu 12 oua si a iesit intradevar ca o crema nu cum srie aici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Granita de capsuni