CREMA PENTRU TORT CU PIERSICI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • COMPOT PIERSICI (sau orice alt compot doriti)400gr - 800gr
  • ZAHAR TOS (cantitatea de zahar o puneti in functie de cat de dulce doriti sa fie crema)
  • 1 PLIC ZAHAR VANILAT ,MIC
  • 1 plic GELATINA
  • 2 plic FRISCA
  • 700 ml LAPTE
  • 3 - 4 GALBENUSURI DE OU (de preferat oua de tara,sunt mai bune)
  • 1 lingura SMANTANA

Mod de preparare

Aceasta compozitie de obicei o fac pentru un tort normal cu blat cumparat,feliat in trei.

Intr-un vas se amesteca 4 galbenusuri cu zaharul vanilat si 2-3 linguri de zahar.Se adauga 300ml lapte si se pune la foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn,pana cand continutul se face ca o budinca.Se da la o parte.Intr-o cana se pune si se dizolva 1 plic de gelatina cu 100 ml de compot sau lapte,timp de 5 minute.Cand compozitia a devenit calduta adaugati gelatina dizolvata si amestecati bine pana se omogenizeaza (pentru a o omogeniza mai bine,puteti sa o mai incalziti putin dar sa nu o fierbeti pentru ca gelatina nu se va mai intari).Compozitia puneti-o in frigider pentru a se raci si intari (de obicei eu o pun in congelator cam 15 minute si se intareste foarte bine si foarte repede,nu o las sa se congeleze) Intr-un vas puneti 2 plicuri de frisca si 300 ml lapte si o lingura de smantana daca doriti ( 20%grasimi,,eu pun cu 26% grasimi) si amestecati pana se intareste(cititi instructiunile de pe spatele plicului cu modul de preparare pentru frisca).Scoateti compozitia din frigider(congelator) si amestecati o cu frisca pana se omogenizeaza bine (la final ar trebui sa fie foarte consistenta),dupa care adaugati bucati de piersica (sau ce fructe are compotul pe care il aveti) din compot ( 200 gr) si o amestecati cu o lingura.

Crema obtinuta o puteti folosi la torturi si la diverse prajituri,cred ca aceasta crema se aseamana cu cea de la torturile diplomat.Aceasta compozitie dupa ce ati umplut tortul si la-ti dat la rece se intareste foarte bine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise