autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA PENTRU TORT CU PIERSICI

Autor: DUMITRU - CLAUDIU IRIMIE (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DUMITRU - CLAUDIU IRIMIE (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 octombrie 2007

Ingrediente
COMPOT PIERSICI (sau orice alt compot doriti)400gr - 800gr, ZAHAR TOS (cantitatea de zahar o puneti in functie de cat de dulce doriti sa fie crema), 1 PLIC ZAHAR VANILAT ,MIC, 1 plic GELATINA, 2 plic FRISCA, 700 ml LAPTE, 3 - 4 GALBENUSURI DE OU (de preferat oua de tara,sunt mai bune), 1 lingura SMANTANA, ,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Aceasta compozitie de obicei o fac pentru un tort normal cu blat cumparat,feliat in trei.
Intr-un vas se amesteca 4 galbenusuri cu zaharul vanilat si 2-3 linguri de zahar.Se adauga 300ml lapte si se pune la foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn,pana cand continutul se face ca o budinca.Se da la o parte.Intr-o cana se pune si se dizolva 1 plic de gelatina cu 100 ml de compot sau lapte,timp de 5 minute.Cand compozitia a devenit calduta adaugati gelatina dizolvata si amestecati bine pana se omogenizeaza (pentru a o omogeniza mai bine,puteti sa o mai incalziti putin dar sa nu o fierbeti pentru ca gelatina nu se va mai intari).Compozitia puneti-o in frigider pentru a se raci si intari (de obicei eu o pun in congelator cam 15 minute si se intareste foarte bine si foarte repede,nu o las sa se congeleze) Intr-un vas puneti 2 plicuri de frisca si 300 ml lapte si o lingura de smantana daca doriti ( 20%grasimi,,eu pun cu 26% grasimi) si amestecati pana se intareste(cititi instructiunile de pe spatele plicului cu modul de preparare pentru frisca).Scoateti compozitia din frigider(congelator) si amestecati o cu frisca pana se omogenizeaza bine (la final ar trebui sa fie foarte consistenta),dupa care adaugati bucati de piersica (sau ce fructe are compotul pe care il aveti) din compot ( 200 gr) si o amestecati cu o lingura.
Crema obtinuta o puteti folosi la torturi si la diverse prajituri,cred ca aceasta crema se aseamana cu cea de la torturile diplomat.Aceasta compozitie dupa ce ati umplut tortul si la-ti dat la rece se intareste foarte bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA PENTRU TORT CU PIERSICI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si mere

Prajitura cu branza si mere

Stafidele se pun la inmuiat in apa cu putin rom. Intr-o tava se pune hartie de copt apoi merele taiate

28 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de Vanilie cu Frisca

Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 august 2009

    Mai salvat! Toată vara am făcut compot pe care l-am băut in loc de apă, am mai mâncat fructele, dar e cele mai multe le-am pus în borcan şi la frigider, le-am ţinut un timp, dar pentru că tot se adunau pe cele mai vechi le aruncam îlocuindu-le cu altele mai proaspete. Astăzi am căutat prăjituri cu fructe din compot şi am ajuns aici. MULŢUMESC MULT! Apropo! eu ştiu ce sunt ouăle de ţară.

  • Fara foto

    Nea Iancu , 24 octombrie 2008

    "Oua de tara" n-am mai auzit. De gaina, rata, curca, etc. eventual.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • COMPOT PIERSICI (sau orice alt compot doriti)400gr - 800gr
  • ZAHAR TOS (cantitatea de zahar o puneti in functie de cat de dulce doriti sa fie crema)
  • 1 PLIC ZAHAR VANILAT ,MIC
  • 1 plic GELATINA
  • 2 plic FRISCA
  • 700 ml LAPTE
  • 3 - 4 GALBENUSURI DE OU (de preferat oua de tara,sunt mai bune)
  • 1 lingura SMANTANA

Raporteaza reteta

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Mai salvat! Toată vara am făcut compot pe care l-am băut in loc de apă, am mai mâncat fructele, dar e cele mai multe le-am pus în borcan şi la frigider, le-am ţinut un timp, dar pentru că tot se adunau pe cele mai vechi le aruncam îlocuindu-le cu altele mai proaspete. Astăzi am căutat prăjituri cu fructe din compot şi am ajuns aici. MULŢUMESC MULT! Apropo! eu ştiu ce sunt ouăle de ţară.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite de post si gem de portocale.