autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

Cremă sau îngheţată de cacao cu gelatină

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Ingrediente
800 ml de smântână, 4 ouă, 250 g de zahăr, 3-4 linguri de cacao, 2-3 plicuri de gelatină, coajă de portocală

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor.
Pe aburi, se bat ouăle întregi cu zahărul şi cacaua. Se adaugă şi gelatina şi se mai ţine pe aburi până se topeşte. Se lasă la răcit. Când e aproape rece, se adaugă frişca amestecând uşor.
Dacă doriţi să o serviţi ca pe o cremă, o puneţi la frigider; pentru înghețată-la congelator.
Cine doreşte, poate pune coji de portocale zaharisite, bucăţele sau puţină coajă de portocală rasă.

Am servit-o pe un pat de mango şi rodie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă sau îngheţată de cacao cu gelatină" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de zmeura cu bezea

Inghetata de zmeura cu bezea

Zmeura o spalam bine apoi o transformam in piure. Daca va deranjeaza semintele puteti sa o scurgeti,

4 voturi    1 comentariu
1h
Inghetate
Summer Touch

Summer Touch

Se iau 50 ml de lapte si se incalzesc putin (30 sec) la cuptorul cu microunde.Apoi se pun intr-un

7 voturi    5 comentarii
5 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 800 ml de smântână
  • 4 ouă
  • 250 g de zahăr
  • 3-4 linguri de cacao
  • 2-3 plicuri de gelatină
  • coajă de portocală

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata cu pepene galben Inghetata cu pepene galben

Se pune la mixat frisca lichida, pret de cateva minute. Intr-un vas se pune miezul de la pepenele galben, mierea, miezul de nuca coapta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu cirese amare Inghetata cu cirese amare

Se scot samburii de la cirese, se adauga peste ele zahar si se pun la frigider peste noapte. Se mixeaza frisca lichida pret de cateva

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu frisca si cappuccino