autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

Cremă sau îngheţată de cacao cu gelatină

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Ingrediente
800 ml de smântână, 4 ouă, 250 g de zahăr, 3-4 linguri de cacao, 2-3 plicuri de gelatină, coajă de portocală

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor.
Pe aburi, se bat ouăle întregi cu zahărul şi cacaua. Se adaugă şi gelatina şi se mai ţine pe aburi până se topeşte. Se lasă la răcit. Când e aproape rece, se adaugă frişca amestecând uşor.
Dacă doriţi să o serviţi ca pe o cremă, o puneţi la frigider; pentru înghețată-la congelator.
Cine doreşte, poate pune coji de portocale zaharisite, bucăţele sau puţină coajă de portocală rasă.

Am servit-o pe un pat de mango şi rodie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă sau îngheţată de cacao cu gelatină" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
SORBET

SORBET

Mixează fructele(cireşe, de ex.) cu sucul de lămâie. Amestecă cu zahărul şi pune în cutie

3 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 800 ml de smântână
  • 4 ouă
  • 250 g de zahăr
  • 3-4 linguri de cacao
  • 2-3 plicuri de gelatină
  • coajă de portocală

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

83 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Pepene galben cu inghetata