autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

crema vanilie si frisca

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
3 oua, 150 g zahar, 150 ml lapte, 300 g frisca batuta si indulcita, o lingura rom, (15 ml), un plic zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o oala , albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar tos si romul, apoi spuma se bate in continuare pina cind se intareste ca o zapada si se lasa la o parte. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, diluindu-se treptat cu laptele apoi se bat 10 minute pe un vas cu apa clocotita pina cind compozitia se leaga ca un sodou subtire. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si apoi se raceste complet pe un vas cu apa rece. Dupa aceea se adauga spuma care se bate putin in prealabil ca sa-si revina daca s-a lasat) si jumatate din cantitatea de frisca batuta spuma numai prin rasturnare pina cind se omogenizeaza. Cupele cu crema se tin in frigider 2-3 ore ca sa se raceasca bine; apoi crema se orneaza cu restul de frisca cu ajutorul cornetului cu virf crestat modelind cite o rozeta pe fiecare portie. Crema se serveste imediat; nu se poate pastra pina a doua zi, deoarece spuma se lasa si nu mai are aspect si gust placut.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi

7 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Rulada cu crema de vanilie, fructe si frisca

Rulada cu crema de vanilie, fructe si frisca

Am facut 3 rulade din pandispan, fiecare din 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar si un pic de

17 voturi    16 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 300 g frisca batuta si indulcita
  • o lingura rom
  • (15 ml)
  • un plic zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonacel la masina de paine