autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

crema vanilie si frisca

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
3 oua, 150 g zahar, 150 ml lapte, 300 g frisca batuta si indulcita, o lingura rom, (15 ml), un plic zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o oala , albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar tos si romul, apoi spuma se bate in continuare pina cind se intareste ca o zapada si se lasa la o parte. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, diluindu-se treptat cu laptele apoi se bat 10 minute pe un vas cu apa clocotita pina cind compozitia se leaga ca un sodou subtire. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si apoi se raceste complet pe un vas cu apa rece. Dupa aceea se adauga spuma care se bate putin in prealabil ca sa-si revina daca s-a lasat) si jumatate din cantitatea de frisca batuta spuma numai prin rasturnare pina cind se omogenizeaza. Cupele cu crema se tin in frigider 2-3 ore ca sa se raceasca bine; apoi crema se orneaza cu restul de frisca cu ajutorul cornetului cu virf crestat modelind cite o rozeta pe fiecare portie. Crema se serveste imediat; nu se poate pastra pina a doua zi, deoarece spuma se lasa si nu mai are aspect si gust placut.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler cu crema de vanilie si frisca

Ecler cu crema de vanilie si frisca

Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul,

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Pentru cele patru foi de aluat procedam in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri si frecam

7 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 300 g frisca batuta si indulcita
  • o lingura rom
  • (15 ml)
  • un plic zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec cu capsuni si ciocolata