Creveti a la Franky

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Creveti a la Franky

Ingrediente

  • 1kg de creveti
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • doua cepe frumoase
  • doi catei de usturoi
  • bulion in concentrat
  • 500g smintina
  • 50g margarina pentru prajit

Mod de preparare

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca aveti congelati ii lasati la descongelat dupa care ii puneti pe un prosopel.Intre timp taiati marunt ceapa ardeii si usturoiul in feliute. Se calesc intr-o oala pentru a avea loc sa pregatiti sosul. Cind ceapa si ardeii sunt gata adaugati usturoiul si smintina (eu prefer sa prajesc in margarina pentru ca nu lasa grasime)si bulionul,lasind sa fiarba. Separat, intr-o tigaie de prajit, puneti crevetii, daca folositi ulei nu puneti mult la prajit si adaugati cind sunt bine incinsi un paharut de coniac, puteti sa le puneti piper negru si sare dupa gust. Cind sosul e gata il dati la robot asa e mai fin dar nu e obligatoriu e dupa gustul fiecaruia. Cind crevetii sunt gata ii adaugati peste sos. Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise