autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu peste

CREVETI CU SOS DE SMANTANA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2009

Ingrediente
400g cozi de creveti, 1 lingurita unt(sau ulei de masline), Pentru sos:, 500ml smantana pentru gatit de la Milli, 2 linguri faina de orez(sau faina de porumb), 50ml apa, 1 lingura ulei de masline, 4-5 catei de usturoi, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala crevetii(daca folositi proaspeti aveti grija sa scoateti si stomacul).
Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga toti crevetii o data si se lasa pe foc maxim 5 minute.Se dau la o parte si se pregateste sosul:
Faina se amesteca cu putina apa(50ml) cu atentie sa nu se faca cocoloase,se adauga apoi smantana,si se aseaza cratita pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic circa 10-15 minute,se amesteca tot timpul sa nu se prinda.Se condimenteaza cu sare si piper iar la sfarsit se adauga usturoiul pisat si cozile de creveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREVETI CU SOS DE SMANTANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Midii cu sos curry

Midii cu sos curry

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de peste prajit in aluat de clatite,cu bere

File de peste prajit in aluat de clatite,cu bere

Acum vreo 2 saptamini,sotul meu a vazut la Euforia Cuisine,o mincare facuta de Jakob Hausman(asa

17 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Am testat reteta si sunt foarte deliciosi,doar ca noi nu am facut sos cu smantana ci cu iaurt.Au fost un deliciu.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Am testat reteta si sunt foarte deliciosi,doar ca noi nu am facut sos cu smantana ci cu iaurt.Au fost un deliciu.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Am testat reteta si sunt foarte deliciosi,doar ca noi nu am facut sos cu smantana ci cu iaurt.Au fost un deliciu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Super deliciosi cred ca sunt,maine 21 aug am sa-i testetez,sigur voi face aceasta reteta.Felicitari Silvi0ara,pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400g cozi de creveti
  • 1 lingurita unt(sau ulei de masline)
  • Pentru sos:
  • 500ml smantana pentru gatit de la Milli
  • 2 linguri faina de orez(sau faina de porumb)
  • 50ml apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Am testat reteta si sunt foarte deliciosi,doar ca noi nu am facut sos cu smantana ci cu iaurt.Au fost un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Sardina la grill (gratar) in saramura