autor:

danutza

» » Mancaruri cu peste

Creveţi cu sos ( şi orez)

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru 2 persoane:, 200 gr.creveţi decorticaţi, 2 căţei usturoi, 1 lingură whisky sau cognac, sucul de la o jumătate de portocală, sare,, 200 gr.pastă ardei plus 2 linguri bulion, 1 lingură ulei măsline, , Alegeţi creveţi mai mici decât un deget,de la gheaţă şi nu congelaţi,pentru că sunt mai fragezi şi foarte gustoşi!

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele de mai sus de amestecă şi se lasă la macerat (în frigider)cam 1 oră(eu am lăsat-o mai mult,c-am avut altă treabă,dar nu s-a întâmplat nimic).
Se scot creveţii din sosul în care au fost lăsaţi la macerat şi se prăjesc la foc domol,într-o lingură de ulei de floarea soarelui(sau alt ulei bun pentru prăjit),pe ambele părţi,până se rumenesc.
Dacă puteţi face grătar,înşiraţi creveţii pe beţe de frigărui,alternându-i cu bucăţi de ardei roşu,prăjiţi-i la foc domol,întorcându-i pe toate părţile,cam 1 min.pe fiecare parte.
Serviţi calzi,preparând între timp orezul cu legume din reţeta mea"piept de pui cu legume-reţetă chinezească",alături de sosul dulce-picant în care s-au macerat creveţii.
Sunt o bunătate!
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveţi cu sos ( şi orez)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
MACROU CU LEGUME LA CUPTOR, IN FOLIE DE ALUMINIU

MACROU CU LEGUME LA CUPTOR, IN FOLIE DE ALUMINIU

Macroul se curata, se spala si se condimenteaza dupe gust, apoi se unge cu putin ulei de masline

23 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
File de peste cu spanac

File de peste cu spanac

Condimentam pestele cu sare si piper si il dam prin pesmet. Prajim pe ambele parti in putin ulei

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

    Imi plac la nebunie crevetii. O reteta binevenita pentru iubitori de creveti. Felicitari si succes pe mai departe!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 200 gr.creveţi decorticaţi
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingură whisky sau cognac
  • sucul de la o jumătate de portocală
  • sare,
  • 200 gr.pastă ardei plus 2 linguri bulion
  • 1 lingură ulei măsline
  • Alegeţi creveţi mai mici decât un deget,de la gheaţă şi nu congelaţi,pentru că sunt mai fragezi şi foarte gustoşi!

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Imi plac la nebunie crevetii. O reteta binevenita pentru iubitori de creveti. Felicitari si succes pe mai departe!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Crap romanesc prajit