autor:

danutza

» » Mancaruri cu peste

Creveţi cu sos ( şi orez)

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru 2 persoane:, 200 gr.creveţi decorticaţi, 2 căţei usturoi, 1 lingură whisky sau cognac, sucul de la o jumătate de portocală, sare,, 200 gr.pastă ardei plus 2 linguri bulion, 1 lingură ulei măsline, , Alegeţi creveţi mai mici decât un deget,de la gheaţă şi nu congelaţi,pentru că sunt mai fragezi şi foarte gustoşi!

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele de mai sus de amestecă şi se lasă la macerat (în frigider)cam 1 oră(eu am lăsat-o mai mult,c-am avut altă treabă,dar nu s-a întâmplat nimic).
Se scot creveţii din sosul în care au fost lăsaţi la macerat şi se prăjesc la foc domol,într-o lingură de ulei de floarea soarelui(sau alt ulei bun pentru prăjit),pe ambele părţi,până se rumenesc.
Dacă puteţi face grătar,înşiraţi creveţii pe beţe de frigărui,alternându-i cu bucăţi de ardei roşu,prăjiţi-i la foc domol,întorcându-i pe toate părţile,cam 1 min.pe fiecare parte.
Serviţi calzi,preparând între timp orezul cu legume din reţeta mea"piept de pui cu legume-reţetă chinezească",alături de sosul dulce-picant în care s-au macerat creveţii.
Sunt o bunătate!
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveţi cu sos ( şi orez)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor

Somon la cuptor

Se spala, se lasa la scurs medalioanele de somon apoi se stropesc cu putin ulei de masline si zeama

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de peste la gratar cu garnitura de cartofi si cascaval

File de peste la gratar cu garnitura de cartofi si cascaval

Pestele se spala si se tine intr-un bait de sare, piper, ulei se masline si lamaie. Dupa 30 minute

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

    Imi plac la nebunie crevetii. O reteta binevenita pentru iubitori de creveti. Felicitari si succes pe mai departe!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 200 gr.creveţi decorticaţi
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingură whisky sau cognac
  • sucul de la o jumătate de portocală
  • sare,
  • 200 gr.pastă ardei plus 2 linguri bulion
  • 1 lingură ulei măsline
  • Alegeţi creveţi mai mici decât un deget,de la gheaţă şi nu congelaţi,pentru că sunt mai fragezi şi foarte gustoşi!

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Imi plac la nebunie crevetii. O reteta binevenita pentru iubitori de creveti. Felicitari si succes pe mai departe!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Pastrav prajit cu sos de usturoi verde