autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Autor: Bucataria Stefaniei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucataria Stefaniei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2014

Ingrediente
250g cus-cus cu ou, , 400-500g creveti decorticati, , 6 linguri unt topit, 1 ceapa medie, , 5 lingurite de usturoi tocat marunt separate, , 1 lingura ulei de masline, , 1/2 lingurita de busuioc uscat, , 1 lingurita rasa boia dulce, , sare si piper, , 3 cani cu apa, , 1/2 praf de chili

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Am tocat ceapa marunt (binenteles dupa ce a fost curatata si spalata in prealabil) si 6 catei de usturoi mai maricei, atat cat sa adun 5 lingurite de usturoi tocat foarte fin. Am pus uleiul la incins la foc mediu dupa care am adaugat ceapa. Dupa ce s-a ingalbenit putin, am adaugat 2 lingurite de usturoi lasand pentru aproximativ 1 minut, amestecand constant pentru a nu se arde. Am adaugat cus-cusul spalat, 1/2 lingurita de boia dulce, jumatate din praful de chili, patrunjelul uscat, sare si piper. Am amestecat si am lasat aproximativ 1 minut pentru a aroma cus-cusul.







Am adaugat 3 cani cu apa si am acoperit. Din clipa in care a inceput sa fiarba, am lasat pentru aproximativ 10 minute amestecand din cand in cand. Pe ambalaj era mentionat faptul ca in 8-10 minute este gata. Stiu ca sunt alti producatori care dau timp de fierbere chiar mai mic. Trebuie respectat timpul de fierbere de pe ambalaj. Dupa 8 minute de fiert, am indepartat capacul pentru a se evapora apa mai repede. Am gustat si erau numai bune de aceea am indepartat capacul dar in cazul in care vi se par tari acoperiti vasul pentru inca 2-3 minute dar atentie sa nu se inmoaie prea tare si sa se sfarame. In timp ce cus-cusul era la fiert, intr-o tigaie care nu prinde am adaugat o lingura de unt la foc mediu. Dupa ce untul s-a topit am adaugat crevetii spalati si curatati impreuna cu restul de chili, 1/2 lingurita de boia dulce, sare si piper. Am folosit creveti congelati si mici.







Mancarea de cuscus cu creveti v-a fi servita cu un sos de unt cu usturoi care dupa parerea mea da un gust aparte si este foarte important pentru aceasta reteta.



Pentru sos am topit 5 linguri de unt dupa care am adaugat cele 2 lingurite de usturoi ramase. El se serveste cald, asa ca dupa ce am pus in farfurie crevetii peste cus-cus, am adaugat si acest sos foarte gustos si aromat.



Pentru o aroma mai intensa, se poate stropi putin cu suc de lamaie, dar doar in cazul in care va place. Dupa parerea mea nu este cazul, dar daca ar fi sa ne luam dupa parerea sotului ar fi cazul.







Pentru 4-5 portii se pot mari cantitatile cu incredere.







Ma puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/12/creveti-cu-unt-usturoi-si-cuscus.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu unt, usturoi si cus-cus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
PASTRAV LA GRATAR CU LEGUME SI CUS-CUS

PASTRAV LA GRATAR CU LEGUME SI CUS-CUS

Pastavul se curata si se spala bine.Apoi se scoate fileul.Se taie capul si cu un cutit bine ascutit,se

6 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
File de Macrou cu legume sotate,

File de Macrou cu legume sotate,

Se ia pestele daca este congelat se lasa sa se dezghete la frigider fara al forta, dupa ce este dezghetat

20 voturi    7 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250g cus-cus cu ou
  • 400-500g creveti decorticati
  • 6 linguri unt topit
  • 1 ceapa medie
  • 5 lingurite de usturoi tocat marunt separate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita rasa boia dulce
  • sare si piper
  • 3 cani cu apa
  • 1/2 praf de chili

Raporteaza reteta

Retete
de Bucataria Stefaniei
Urzici cu orez si usturoi

Urzici cu orez si usturoi

Urzicile se spala foarte bine in 6-7 ape poate chiar mai mult. Intr-o oala cu apa clocotita si putina

10 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Salata de legume si paste

Salata de legume si paste

Se pot adauga mai multe legume, asta depinde si de gustul fiecaruia. Intr-o oala se fierb pastele

4 voturi    3 comentarii
20 min
Salate reci
Pulpe de pui cu rosii cherry la cuptor

Pulpe de pui cu rosii cherry la cuptor

Am inceput cu pulpitele de pui pe care le-am spalat si le-am curatat bine de puful ramas. Le-am pudrat

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania