Am tocat ceapa marunt (binenteles dupa ce a fost curatata si spalata in prealabil) si 6 catei de usturoi mai maricei, atat cat sa adun 5 lingurite de usturoi tocat foarte fin. Am pus uleiul la incins la foc mediu dupa care am adaugat ceapa. Dupa ce s-a ingalbenit putin, am adaugat 2 lingurite de usturoi lasand pentru aproximativ 1 minut, amestecand constant pentru a nu se arde. Am adaugat cus-cusul spalat, 1/2 lingurita de boia dulce, jumatate din praful de chili, patrunjelul uscat, sare si piper. Am amestecat si am lasat aproximativ 1 minut pentru a aroma cus-cusul.
Am adaugat 3 cani cu apa si am acoperit. Din clipa in care a inceput sa fiarba, am lasat pentru aproximativ 10 minute amestecand din cand in cand. Pe ambalaj era mentionat faptul ca in 8-10 minute este gata. Stiu ca sunt alti producatori care dau timp de fierbere chiar mai mic. Trebuie respectat timpul de fierbere de pe ambalaj. Dupa 8 minute de fiert, am indepartat capacul pentru a se evapora apa mai repede. Am gustat si erau numai bune de aceea am indepartat capacul dar in cazul in care vi se par tari acoperiti vasul pentru inca 2-3 minute dar atentie sa nu se inmoaie prea tare si sa se sfarame. In timp ce cus-cusul era la fiert, intr-o tigaie care nu prinde am adaugat o lingura de unt la foc mediu. Dupa ce untul s-a topit am adaugat crevetii spalati si curatati impreuna cu restul de chili, 1/2 lingurita de boia dulce, sare si piper. Am folosit creveti congelati si mici.
Mancarea de cuscus cu creveti v-a fi servita cu un sos de unt cu usturoi care dupa parerea mea da un gust aparte si este foarte important pentru aceasta reteta.
Pentru sos am topit 5 linguri de unt dupa care am adaugat cele 2 lingurite de usturoi ramase. El se serveste cald, asa ca dupa ce am pus in farfurie crevetii peste cus-cus, am adaugat si acest sos foarte gustos si aromat.
Pentru o aroma mai intensa, se poate stropi putin cu suc de lamaie, dar doar in cazul in care va place. Dupa parerea mea nu este cazul, dar daca ar fi sa ne luam dupa parerea sotului ar fi cazul.
Pentru 4-5 portii se pot mari cantitatile cu incredere.
Ma puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/12/creveti-cu-unt-usturoi-si-cuscus.html
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii