autor:

Maria Markov

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Ingrediente
Pt. 2 portii:, 1.5kg creveti congelati (necuratati), 1 ardei rosu gras, 8-10 catei usturoi, 5 linguri ulei masline (eu am combinat si cu unt, si e ok), 1 varf cutit fulgi ardei iute sau un ardei iute uscat, sare, patrunjel, 1 jumatate de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

27 voturi

Mod de preparare

Gatitul propriu-zis dureaza intre 5 si 10 minute, dar dureaza mai mult curatatul crevetilor, mai ales ca eu nu am gasit de cumparat decat creveti de dimensiuni foarte mici, si a trebuit migala la curatat. Crevetii king size se curata, normal, mult mai repede.
Asadar, am curatat crevetii astfel: i-am spalat bine, am rasucit capul si s-a desprins usor de corp, apoi, cu atentie (ca sa ramana coada intreaga) am decojit coada si am rupt piciorusele. Daca sunt creveti king size,se face o crestatura cu cutitul pe spate si se scoate intestinul crevetelui.

Gatitul
Se incinge uleiul si se pun la calit impreuna ardeiul gras si usturoiul tocate foarte marunt si fulgii de chilli/ardeiul iute tocat, pana se moaie bine.
Se adauga crevetii curatati, se mai lasa pe foc 3-4 min pana acestia capata o culoare roz, se potriveste de sare (eu folosesc doar sare de mare), se opreste focul si se stoarce lamaia.
Se serveste cu patrunjel proaspat tocat, cu paine prajita.
Este delicios si foarte usor de preparat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu sos picant

Peste cu sos picant

Intr-o cratita cu gura mare lata se pune pe fund patrunjel si coriandu taiat bucatele si ardeii care

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
File de peste cu spanac

File de peste cu spanac

Condimentam pestele cu sare si piper si il dam prin pesmet. Prajim pe ambele parti in putin ulei

3 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

27 voturi

Ingrediente

  • Pt. 2 portii:
  • 1.5kg creveti congelati (necuratati)
  • 1 ardei rosu gras
  • 8-10 catei usturoi
  • 5 linguri ulei masline (eu am combinat si cu unt
  • si e ok)
  • 1 varf cutit fulgi ardei iute sau un ardei iute uscat
  • sare
  • patrunjel
  • 1 jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pastrav la cuptor si orez cu legume.