autor:

brindusa

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu usturoi

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Ingrediente
* 500 g creveti mari cruzi, decorticati si curatati de vinisoare, * 4 linguri ulei de masline, * 5 catei de usturoi taiati felii subtiri, * 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli), * 2 linguri suc de lamaie, * 3 linguri vin alb, * 2 linguri patrunjel, taiat marunt

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii).

Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si mai lasa cam 1 minut (sa scada putin).

Se servesc crevetii imediat cu sosul format.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti in usturoi cu garnitura de ardei

Creveti in usturoi cu garnitura de ardei

Faina, sarea si boiaua de ardei se amesteca si se trec crevetii prin aceasta combinatie fiind prajiti

6 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi si vin alb

Creveti cu usturoi si vin alb

Se spala creveti si se lasa la scurs intr-o sita. Incalziti uleiul intr-o oala de teflon la flacara

17 voturi    7 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Imi plac tare mult...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Ai votul meu.Eu ii fierb in unt,ca sa fie mai buni pentru sanatate.Fiecare ii poate face cum doreste.Cred ca si asa cum i-ai pregatit tu sunt foarte deliciosi.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    Foarte bun.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • * 500 g creveti mari cruzi
  • decorticati si curatati de vinisoare
  • * 4 linguri ulei de masline
  • * 5 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • * 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli)
  • * 2 linguri suc de lamaie
  • * 3 linguri vin alb
  • * 2 linguri patrunjel
  • taiat marunt

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Salata Tzatziki

Salata Tzatziki

Inainte de a face salata trebuie sa pregatesti putin iaurtul, pentru ca la noi nu se gaseste iaurt

6 voturi    7 comentarii
30 min
Salate de legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav proaspat cu legume la cuptor