autor:

brindusa

» » Mancaruri cu peste

Creveti cu usturoi

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Ingrediente
* 500 g creveti mari cruzi, decorticati si curatati de vinisoare, * 4 linguri ulei de masline, * 5 catei de usturoi taiati felii subtiri, * 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli), * 2 linguri suc de lamaie, * 3 linguri vin alb, * 2 linguri patrunjel, taiat marunt

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii).

Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si mai lasa cam 1 minut (sa scada putin).

Se servesc crevetii imediat cu sosul format.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Crevetii i`am spalat bine-bine, le`am rupt „capul”, i`am mai spalat odata bine-bine. I`am oparit

3 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu peste
Salata de creveti si taietei cu susan si usturoi (mancare japoneza)

Salata de creveti si taietei cu susan si usturoi (mancare japoneza)

Se fierb pastele in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj.In ultimele 2 minute de fiert de

11 voturi    7 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Imi plac tare mult...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Ai votul meu.Eu ii fierb in unt,ca sa fie mai buni pentru sanatate.Fiecare ii poate face cum doreste.Cred ca si asa cum i-ai pregatit tu sunt foarte deliciosi.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    Foarte bun.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • * 500 g creveti mari cruzi
  • decorticati si curatati de vinisoare
  • * 4 linguri ulei de masline
  • * 5 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • * 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli)
  • * 2 linguri suc de lamaie
  • * 3 linguri vin alb
  • * 2 linguri patrunjel
  • taiat marunt

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Salata Tzatziki

Salata Tzatziki

Inainte de a face salata trebuie sa pregatesti putin iaurtul, pentru ca la noi nu se gaseste iaurt

6 voturi    7 comentarii
30 min
Salate de legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Midii cu sos curry