Taiem marunt usturoiul.
Taiem marunt ciapa verde o vom folosi pentru decorare.
Pregatim orezul: il spalam si il punem la copt, eu pun 1 pahar de orez (basmati) la 1 pahar si jumatate de apa, las sa se inceapa sa fiarba la foc mare apoi dau incet focul lasind sa se coaca timp de 15min. cu capacul acoperit.
Punem o tigaie cu uleiul de porumb la foc, apoi luam crevetii si ii inmuiem pe o parte si pe alta in amidon apoi ii prajim pe amindoua parti sii punem pe o farfurie cu un servetel ca sa se scurga uleiul.
In tigaia care am prajit crevetii scoatem din ulei si lasam cam 2-3 linguri apoi adaugam usturoiul, piperul rosu iute, zaharul si sarea lasam sa se prajeasca pentru citeva minute, apoi adaugam si sosul de rosii, cerile uscate si otetul lasam sa fiarba. Apoi adaugam si amidonul amestecind bine lasam sa se coaca timp de 2-3min si punem in sos crevetiisi mai lasam sa se coaca cam 15min.
Luam o farfurie punem orezul si asezam peste orez sosul cu creveti si ornamentam cu ciapa verde.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii