Creveti dulci picanti cu usturoi si cu orez(basmati)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Creveti dulci picanti cu usturoi si cu orez(basmati)

Ingrediente

  • 1kg.creveti deja curatati
  • 6 linguri plus 2-3 lingurite de amidon
  • 2-3 lingurite apa
  • 1/2 pahar ulei de papusoi (corn oil)
  • 4 catei mari de usturoi
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita ardei rosu iute
  • 1 lingurita sare
  • 3/4 pahar sos de rosii
  • 2 lingurite otet pentru orez
  • 2 lingurite ceri uscate (sherry)
  • 1 legatura ciapa verde
  • 1 pahar orez (basmati)

Mod de preparare

Taiem marunt usturoiul.

Taiem marunt ciapa verde o vom folosi pentru decorare.

Pregatim orezul: il spalam si il punem la copt, eu pun 1 pahar de orez (basmati) la 1 pahar si jumatate de apa, las sa se inceapa sa fiarba la foc mare apoi dau incet focul lasind sa se coaca timp de 15min. cu capacul acoperit.

Punem o tigaie cu uleiul de porumb la foc, apoi luam crevetii si ii inmuiem pe o parte si pe alta in amidon apoi ii prajim pe amindoua parti sii punem pe o farfurie cu un servetel ca sa se scurga uleiul.

In tigaia care am prajit crevetii scoatem din ulei si lasam cam 2-3 linguri apoi adaugam usturoiul, piperul rosu iute, zaharul si sarea lasam sa se prajeasca pentru citeva minute, apoi adaugam si sosul de rosii, cerile uscate si otetul lasam sa fiarba. Apoi adaugam si amidonul amestecind bine lasam sa se coaca timp de 2-3min si punem in sos crevetiisi mai lasam sa se coaca cam 15min.

Luam o farfurie punem orezul si asezam peste orez sosul cu creveti si ornamentam cu ciapa verde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise