autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu peste

Creveti prajiti in unt si usturoi

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Ingrediente
10-15 creveţi (după preferinţă), 50 g de unt, 3 căţei de usturoi, 1/2 limetă (sucul de la), sare şi piper după preferinţe

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

221 voturi

Mod de preparare

Pentru foarte multe ţări, creveţii prezintă cele mai consumate şi apreciate fructe de mare. Se consumă ca aperitive, salate, supe, feluri principale şi chiar şi cu pizza.
Şi dacă ieri, am făcut o delicioasă supă thailandeză Tom Yum, pe care am devorat-o împreună cu Cristi, azi dimineaţă, m-am folosit de prilejul că mi-au rămas creveţi proaspeţi nefolosiţi ieri şi am pregătit un delicios preparat, foarte uşor de gătit şi foarte aromat - mai ales pentru cei ce adoră aroma usturoiului gătit - pe post de mic dejun: creveţi prăjiţi în unt cu usturoi!

După cum deja ştiţi, mai întâi curăţăm creveţii: îi decorticăm (până la codiţă sau în întregime), scoatem vena neagră de pe spatele crevetelui şi-i spălăm.
Încingem o tigaie şi adăugăm untul. Lăsăm să se topească şi îl lăsăm la încins până nu mai spumegă.
Zdrobim usturoiul cu lama cuţitului şi îl adăugăm în untul încins. Când aroma acestuia te învăluie, punem şi creveţii în tigaie. Îi prăjim până se fac rozali (nu mai mult de 4-5 minute, pentru că se vor întări).
Adăugăm zeama de la limetă şi asezonăm.
Scoatem creveţii din tigaie şi-i punem în farfurie. Turnăm sosul de unt şi limetă peste ei (pentru cei ce preferă pătrunjelul, pot orna preparatul cu pătrunjel tocat).
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti prajiti in unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 19 comentarii

  • Nta , 23 iulie 2019

    Super! Eu in loc de suc pun vin alb.Mmmmmm,bun-bun :)

  • Mocan Mircea Daniel , 27 decembrie 2018

    Super Merci....

  • Marius , 21 iunie 2018

    Super gustosi

    • Cornel , 22 mai 2018

      Au iesit deliciosi. Extraordinara reteta!

    • Lungan , 10 mai 2018

      Am facut reteta si au iesit deliciosi

    • ioana , 24 aprilie 2017

      abia astept sa gatesc si eu creveti dupa aceasta reteta (I-am cumparat deja)

    • Dan , 09 februarie 2017

      Sant extraordinari de bunica. Eu sant adeptul mâncărurilor cu usturoi și iuți.

    • Dan Rusu , 31 decembrie 2015

      multumesc

    • Edoardo Kryss Erhan , 29 august 2015

      Mmmmm

    • Fulea Ioana , 10 mai 2015

      :)

    • Daniel Lucian , 27 aprilie 2014

      foarte buni tocmai am terminat de mancat :)

    • Mirela Lenesu , 24 februarie 2014

      Delicios

    • Gherasim Claudia Sanda , 23 februarie 2014

      super! si eu ii pregatesc demult! sotului meu ii place sa pun si cateva fire de rozmarin... mie imi place mai mult aroma de usturoi si limeta! pentru amatorii de rozmarin, recomand cu incredere!

    • Florentin Carbuneanu , 23 februarie 2014

      acum ii pregatesc..mmmmm

    • Adriean Nastase , 14 februarie 2014

      minunattttttt.....

    • Lia Maria Grozi , 26 noiembrie 2013

      o delicatete !

    • Verzea Felicia , 14 noiembrie 2013

      o bunatate merita sa incercati k nu va mai saturati

    • Laurentiu Albu , 18 septembrie 2013

      De mare efect.....buni rău !!!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

      arata nemaipomenit! cred ca sunt foarte gustosi si sanatosi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

221 voturi

Ingrediente

  • 10-15 creveţi (după preferinţă)
  • 50 g de unt
  • 3 căţei de usturoi
  • 1/2 limetă (sucul de la)
  • sare şi piper după preferinţe

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

Nta

Super! Eu in loc de suc pun vin alb.Mmmmmm,bun-bun :)

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri