autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu peste

Creveti prajiti in unt si usturoi

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Ingrediente
10-15 creveţi (după preferinţă), 50 g de unt, 3 căţei de usturoi, 1/2 limetă (sucul de la), sare şi piper după preferinţe

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

152 voturi

Mod de preparare

Pentru foarte multe ţări, creveţii prezintă cele mai consumate şi apreciate fructe de mare. Se consumă ca aperitive, salate, supe, feluri principale şi chiar şi cu pizza.
Şi dacă ieri, am făcut o delicioasă supă thailandeză Tom Yum, pe care am devorat-o împreună cu Cristi, azi dimineaţă, m-am folosit de prilejul că mi-au rămas creveţi proaspeţi nefolosiţi ieri şi am pregătit un delicios preparat, foarte uşor de gătit şi foarte aromat - mai ales pentru cei ce adoră aroma usturoiului gătit - pe post de mic dejun: creveţi prăjiţi în unt cu usturoi!

După cum deja ştiţi, mai întâi curăţăm creveţii: îi decorticăm (până la codiţă sau în întregime), scoatem vena neagră de pe spatele crevetelui şi-i spălăm.
Încingem o tigaie şi adăugăm untul. Lăsăm să se topească şi îl lăsăm la încins până nu mai spumegă.
Zdrobim usturoiul cu lama cuţitului şi îl adăugăm în untul încins. Când aroma acestuia te învăluie, punem şi creveţii în tigaie. Îi prăjim până se fac rozali (nu mai mult de 4-5 minute, pentru că se vor întări).
Adăugăm zeama de la limetă şi asezonăm.
Scoatem creveţii din tigaie şi-i punem în farfurie. Turnăm sosul de unt şi limetă peste ei (pentru cei ce preferă pătrunjelul, pot orna preparatul cu pătrunjel tocat).
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti prajiti in unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
PANGASIUS  PANE

PANGASIUS PANE

Portionezi fileul de pangasius. Marinezi feliile de peste in sosul obtinut din: vin alb,ulei de masline,

8 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marius , 21 iunie 2018

    Super gustosi

  • Fara foto

    Cornel , 22 mai 2018

    Au iesit deliciosi. Extraordinara reteta!

  • Fara foto

    Lungan , 10 mai 2018

    Am facut reteta si au iesit deliciosi

    • Fara foto

      ioana , 24 aprilie 2017

      abia astept sa gatesc si eu creveti dupa aceasta reteta (I-am cumparat deja)

    • Fara foto

      Dan , 09 februarie 2017

      Sant extraordinari de bunica. Eu sant adeptul mâncărurilor cu usturoi și iuți.

    • Fara foto

      Dan Rusu , 31 decembrie 2015

      multumesc

    • Fara foto

      Edoardo Kryss Erhan , 29 august 2015

      Mmmmm

    • Fara foto

      Fulea Ioana , 10 mai 2015

      :)

    • Fara foto

      Daniel Lucian , 27 aprilie 2014

      foarte buni tocmai am terminat de mancat :)

    • Fara foto

      Mirela Lenesu , 24 februarie 2014

      Delicios

    • Fara foto

      Gherasim Claudia Sanda , 23 februarie 2014

      super! si eu ii pregatesc demult! sotului meu ii place sa pun si cateva fire de rozmarin... mie imi place mai mult aroma de usturoi si limeta! pentru amatorii de rozmarin, recomand cu incredere!

    • Fara foto

      Florentin Carbuneanu , 23 februarie 2014

      acum ii pregatesc..mmmmm

    • Fara foto

      Adriean Nastase , 14 februarie 2014

      minunattttttt.....

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 26 noiembrie 2013

      o delicatete !

    • Fara foto

      Verzea Felicia , 14 noiembrie 2013

      o bunatate merita sa incercati k nu va mai saturati

    • Fara foto

      Laurentiu Albu , 18 septembrie 2013

      De mare efect.....buni rău !!!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

      arata nemaipomenit! cred ca sunt foarte gustosi si sanatosi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

152 voturi

Ingrediente

  • 10-15 creveţi (după preferinţă)
  • 50 g de unt
  • 3 căţei de usturoi
  • 1/2 limetă (sucul de la)
  • sare şi piper după preferinţe

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

Marius

Super gustosi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salau de primavara