autor:

Gilda

» » Mancaruri cu peste

Creveti Saganaki

Autor: Gilda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 19 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gilda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 19 iulie 2012

Ingrediente
120 gr de creveti decorticati, 50 ml vin alb demidulce, un varf de lingurita baza de usturoi(usturoi zdrobit in blender cu un pic de ulei), 2-3 picaturi de tabasco( hot cilly), 200 gr sos napolitan, 40 gr branza, un pic de patrunjel tocat ptr decor

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun crevetii intr-o tigaie cu vinul alb demidulce, baza de usturoi, tabasco, se lasa sa fiarba un pic,apoi se adauga sosul napolitan, se fierbe un pic dupa care se adauga branza care se farama in momentul adaugarii. Atentie! Dupa ce se adauga branza se stinge imediat focul si se amesteca foarte putin astfel incat branza sa ramana un pic bucatele usor topite.

Se va pune in vasul dorit apoi se va adauga patrunjelul de decor!

Pofta buna! si va garantez ca veti fi multumiti de acest preparat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti Saganaki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti la grill

Creveti la grill

Creveti in general se gãsesc congelati,intregi, decorticati sau chiar amestecati cu fructe de mare.Sunt

17 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Croissant nobil

Croissant nobil

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

4 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Delicios...

  • Gilda

    Gilda (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    da,intradevar este rapid si bun! dar cel mai important lucru este o combinatie foarte buna...sper sa incercati aceasta reteta,nu o sa va para rau,maine seara am sa va mai dau una tot asa de buna! Sunt bucatar la restaurantul Tortuga de la Foisorul de foc ,strada Traian 234,restaurant cu specific mediteraneean-grecesc...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Rapid si bun!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

      O voi incerca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 120 gr de creveti decorticati
  • 50 ml vin alb demidulce
  • un varf de lingurita baza de usturoi(usturoi zdrobit in blender cu un pic de ulei)
  • 2-3 picaturi de tabasco( hot cilly)
  • 200 gr sos napolitan
  • 40 gr branza
  • un pic de patrunjel tocat ptr decor

Raporteaza reteta

Retete
de Gilda
Vinete cu sos tomat si feta

Vinete cu sos tomat si feta

sunt foarte bune pentru aperitiv rece 1 portie 4 felii de vinete groase de un cm,se vor praji

8 voturi    7 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu spanac