autor:

gabriela bacila

» » Salate

Creveti

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2007

Ingrediente
500 gr creveti, 1/2 lamiie, 100 gr unt, patrinjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

In 2 l de apa se pune 1 lingurita de sare si o lingura de otet.cind apa da in clocot se pun crevetii si se oparesc 3 minute.dupa ce se racoresc ,crevetii se curata.untul se topeste si se pun crevetii,sarea ,piperul,stoarceti jumatatea de lamiie si puneti partunjelul verde tocat marunt.Nu ii frigeti mai mult de doua minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Creveţi cu sos ( şi orez)

Creveţi cu sos ( şi orez)

Toate ingredientele de mai sus de amestecă şi se lasă la macerat (în frigider)cam 1 oră(eu am

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Pregatesc si eu si imi plac foarte mult. Eu i-am facut prajiti in 2 linguri de ulei de masline pe de o parte si pe alta 4-5 minute.La sfirsit am adaugat sare pe deasupra. Am servit cu salata.

  • 4 comentarii

  • angy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    In general se mananca cu paine prajita cu unt.Au un gust deosebit!Eu cand ii trag la tigaie pun ulei de masline si 2 catei de usturoi.In loc de patrunjel pun coriandru proaspat,dar bine,e bun si patrunjelul.Si pentru cine a spus ca nu are logica reteta ii raspund eu:are DA!La reteta asta nu ai nevoie de garnitura dar daca vrei poti servi cu:orez;

  • gabriela bacila

    gabriela bacila (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

    cu orez sau paste

  • adrian , 03 aprilie 2009

    Cu ce fel de garnituri merg crevetii? In general.

    • danielutza , 07 martie 2009

      Nu are logica reteta. Lipseste ceva. Nu e detaliata si nu inteleg nimic.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 500 gr creveti
  • 1/2 lamiie
  • 100 gr unt
  • patrinjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

30 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

angy (Chef de cuisine)

In general se mananca cu paine prajita cu unt.Au un gust deosebit!Eu cand ii trag la tigaie pun ulei de masline si 2 catei de usturoi.In loc de patrunjel pun coriandru proaspat,dar bine,e bun si patrunjelul.Si pentru cine a spus ca nu are logica reteta ii raspund eu:are DA!La reteta asta nu ai nevoie de garnitura dar daca vrei poti servi cu:orez;

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata cu cartofi noi si peste afumat Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spală, se şterg şi, dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pasta de peste