autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Cricală ardelenească

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iunie 2014

Ingrediente
Cricala este un preparat pe bază de ceapă, cu ardei, roşii şi condimente, călite şi apoi fierte inăbuşit. N-aş putea să vă spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum, este o măncare care se prepară in casele ardelenesti ,foarte săţioasă şi cu un gust şi o aromă deosebite., , 750 g carne pui, 650 g ceapa, 1 lingura pasta de gogosari, 1 lingurita Crema gulas iute, 3-4 catei usturoi, 200 ml vin, 100 g untura, 1 rosie, 1/2 ardei gras, piper, sare, boia, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

2 voturi

Mod de preparare

Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie.
Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele, punem peste vinul, amestecam sa se omogenizeze si deasupra punem feliile de rosii si ardei.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic cam 45 de minute.In acest timp scuturam vasul de cateva ori, neamestecand cu lingura.
Ridicam capacul adaugam putin vin daca mai este cazul si pasta de gogosari si crema gulas.
Lasam sa mai fiarba cateva minute, adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
Servim cricala cu mamaliguta calda si mai presaram putina verdeata.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/05/cricala-ardeleneasca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cricală ardelenească" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Bulz cu carnati si branza

Bulz cu carnati si branza

Din malai, apa si un praf de sare facem o mamaliga potrivit de moale. O rasturnam si o lasam sa

11 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos

Chiftelute cu sos

Înmuiaţi feliile de pâine într-un bol cu lapte. Stoarceţi pâine de lapte

8 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

2 voturi

Ingrediente

  • Cricala este un preparat pe bază de ceapă
  • cu ardei
  • roşii şi condimente
  • călite şi apoi fierte inăbuşit. N-aş putea să vă spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum
  • este o măncare care se prepară in casele ardelenesti ,foarte săţioasă şi cu un gust şi o aromă deosebite.
  • 750 g carne pui
  • 650 g ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita Crema gulas iute
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml vin
  • 100 g untura
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • piper
  • sare
  • boia
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui marinat la cuptor Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Oua scotiene