autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Cricală ardelenească

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iunie 2014

Ingrediente
Cricala este un preparat pe bază de ceapă, cu ardei, roşii şi condimente, călite şi apoi fierte inăbuşit. N-aş putea să vă spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum, este o măncare care se prepară in casele ardelenesti ,foarte săţioasă şi cu un gust şi o aromă deosebite., , 750 g carne pui, 650 g ceapa, 1 lingura pasta de gogosari, 1 lingurita Crema gulas iute, 3-4 catei usturoi, 200 ml vin, 100 g untura, 1 rosie, 1/2 ardei gras, piper, sare, boia, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

2 voturi

Mod de preparare

Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie.
Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele, punem peste vinul, amestecam sa se omogenizeze si deasupra punem feliile de rosii si ardei.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic cam 45 de minute.In acest timp scuturam vasul de cateva ori, neamestecand cu lingura.
Ridicam capacul adaugam putin vin daca mai este cazul si pasta de gogosari si crema gulas.
Lasam sa mai fiarba cateva minute, adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
Servim cricala cu mamaliguta calda si mai presaram putina verdeata.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/05/cricala-ardeleneasca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cricală ardelenească" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar cu cartofi la cuptor

Piept de pui la gratar cu cartofi la cuptor

Pieptul de pui se condimenteaza si se frige pe gratar. Cartofii ii tai felii groase de 1.5cm si

1 vot    3 comentarii
30h
Mancaruri cu carne
Mititei din carne de miel

Mititei din carne de miel

Toata compozitia se amesteca virtos, turnind incet apa calduta pentru a o lega mai bine si a scoate

0 voturi    3 comentarii
5h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

2 voturi

Ingrediente

  • Cricala este un preparat pe bază de ceapă
  • cu ardei
  • roşii şi condimente
  • călite şi apoi fierte inăbuşit. N-aş putea să vă spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum
  • este o măncare care se prepară in casele ardelenesti ,foarte săţioasă şi cu un gust şi o aromă deosebite.
  • 750 g carne pui
  • 650 g ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita Crema gulas iute
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml vin
  • 100 g untura
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • piper
  • sare
  • boia
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Iepure cu rozmarin, cimbru si lamaie reteta dupa Jamie Oliver