autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Cricală ardelenească

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iunie 2014

Ingrediente
Cricala este un preparat pe bază de ceapă, cu ardei, roşii şi condimente, călite şi apoi fierte inăbuşit. N-aş putea să vă spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum, este o măncare care se prepară in casele ardelenesti ,foarte săţioasă şi cu un gust şi o aromă deosebite., , 750 g carne pui, 650 g ceapa, 1 lingura pasta de gogosari, 1 lingurita Crema gulas iute, 3-4 catei usturoi, 200 ml vin, 100 g untura, 1 rosie, 1/2 ardei gras, piper, sare, boia, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

2 voturi

Mod de preparare

Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie.
Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele, punem peste vinul, amestecam sa se omogenizeze si deasupra punem feliile de rosii si ardei.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic cam 45 de minute.In acest timp scuturam vasul de cateva ori, neamestecand cu lingura.
Ridicam capacul adaugam putin vin daca mai este cazul si pasta de gogosari si crema gulas.
Lasam sa mai fiarba cateva minute, adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
Servim cricala cu mamaliguta calda si mai presaram putina verdeata.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/05/cricala-ardeleneasca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cricală ardelenească" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sparanghel

Pui cu sparanghel

Se inlatura partea lemnoasa a sparanghelului (se rupe prin indoirea capetelor inferioare) sau se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu rösti si sos de visine

Piept de pui cu rösti si sos de visine

Pentru inceput preparam rösti , curatan cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cu un cutit sub forma

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

2 voturi

Ingrediente

  • Cricala este un preparat pe bază de ceapă
  • cu ardei
  • roşii şi condimente
  • călite şi apoi fierte inăbuşit. N-aş putea să vă spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum
  • este o măncare care se prepară in casele ardelenesti ,foarte săţioasă şi cu un gust şi o aromă deosebite.
  • 750 g carne pui
  • 650 g ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita Crema gulas iute
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml vin
  • 100 g untura
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • piper
  • sare
  • boia
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Ficat in stil Venetian