autor:

Strumfa Bucatareste

» » Aluaturi si Foietaje

Croissant

Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2012

Ingrediente
150 g unt, 4 galbenusuri, 1 praf de sare, coaja rasa de la 1/2 lamaie, 1 plic zahar vanilinat, 2 linguri de vin alb (am pus apa minerala, n-am avut vin), 100 g smantana, 350 g faina, 300 g gem de capsune

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea, zaharul vanilinat, smantana, coaja rasa de lamaie, vinul si faina cernuta. Se framanta aluatul pana la omogenizare. Se intinde aluatul si se impatureste de 3 ori, se inveleste in folie de plastic si se da la rece pentru 15 minute. Repetati acest lucru de 3 ori. Se intinde o foaie groasa de 5 mm care se taie in patrate, se aseaza in mjloc cate o lingurita de gem, se ruleaza patratul si i se da forma de corn. Se pun in tava de copt in care s-a pus o foaie de copt si se ung cu galbenusul ramas. Se coc la foc mediu timp de 25-30 min, in cuptorul preincalzit. Eu uneori inlocuiesc gemul cu branza dulce. Aceste cornulete sunt numai bune de insotit o cafea sau un ceai cat si de luat la pachet. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Croissant nobil

Croissant nobil

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

4 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    Minunate cornulete alauatul se aseamana cu cel frantuzesc cu impaturitul si pus la rece.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Un desert delicios!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 linguri de vin alb (am pus apa minerala
  • n-am avut vin)
  • 100 g smantana
  • 350 g faina
  • 300 g gem de capsune

Raporteaza reteta

Retete
de Strumfa Bucatareste
Tarta Fresh

Tarta Fresh

Blat: Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Omizi delicioase

Omizi delicioase

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine

8 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovlecel

Tarta cu dovlecel

-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

kok miori (Chef de cuisine)

Minunate cornulete alauatul se aseamana cu cel frantuzesc cu impaturitul si pus la rece.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sfinti moldovenesti