Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare.
Cat fierb cartofii ne ocupam de carne. Spalati carnea si taiati-o in bucati potrivite. Condimentati cu sare piper, boia de ardei, cimbru sau cu ce considerati de cuviinta. Taiati ceapa si sunca cubulete si puneti-le in tigaia in care ati incins cateva linguri de ulei. Caliti cateva minute pana devine ceapa aurie, apoi adaugati carnea de porc. Lasati sa se rumeneasca cam 5 minute amestecand din cand in cand. Cand a prins culoare si v-au ametit miresmele ce vin din tigaie adaugati vinul si 100 ml apa. Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora tot lichidul si carnea este bine facuta.
Pe o farfurie de servit asezati cartofii fierti si scursi si deasupra cubuletele de carne. Serviti cu mare pofta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii