autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cupcakes love bouquet

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
Aluat:, -360 gr. faina, -250 gr. zahar, -240 ml.lapte, -2 oua, -60 gr. unt, -150 gr.afine, - 1 praf de copt, -o piscatura de sare, -1 lingurita extract de vanilie, -1/2 lingurita esenta de lavanda, -1/4 lingurita nucsoara macinata, -1 lingurita ghimbir cristalizat maruntit, -2 lingurite coaja de lamaie, -zeama de la o lamaie, -1 varf de cutit, - un varf de cutit flori de lavanda, Topping crocant:, - 2 linguri de faina, -2 linguri de unt, -6 linguri de zahar brun, -1/2 pulbere de lavada, Crema fina cu afine:, -150 gr. afine, - 200 gr. zahar, -1/2 lingurita coaja de lamaie, -1 lingurita zeama de lamaie, -1/2 lingurita esenta de vanilie, -200 gr.crema de branza, -200 ml.frisca

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Aluat:

1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie

2.Pregatim doua tavi de briose si hartii cerate.In lipsa hartiilor cerate ungem cu unt formele de briose si le dam la rece.

3.Pregatim topping-ul crocant amestecand toate ingredientele intr-un castronel pana ne rezulta un aluat foarte sfarimicios.Il pastram la rece pana pregatim si aluatul pentru cupcakes.

4.Punem intr-un bol untul, zaharul si mixam pana devine pufos si aerat.

5.Adaugam apoi ouale, crema de branza si mixam din nou pana la incorporarea completa.

6.Punem si extractul de vanilie, esenta de lavanda, zeama de lamaie, coaja de lamaie, laptele si amestecam din nou .

7.In alt castron punem toate ingredientele uscate:faina, sarea, praful de copt, pulberea si florile de lavanda si nucsoara.Amestecam lejer cu o lingura.

8.Apoi, pe rand, in prize, adaugam amestecul de faina, la cel umed.Adaugam si afinele tavalite prin faina si bucatelele de ghimbir caramelizat si omogenizam usor cu o spatula.

9.Punem cate o lingura de aluat in hartiile de briose si presaram deasupra fiecaruia putin din topping-ul crocant.

10.Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute, sau pana cupcakes-urile sunt aurii si trec testul scobitorii.

11.Cand sunt gata le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca pe un gratar.



*Pregatim acum crema fina cu afine.

1.Punem intr-o craticioara afinele impreuna cu zaharul, coaja si zeama de lamaie pe foc si lasam sa fiarba la foc mic cam 15 minute, sau pana lichidul scade si ne rezulta un sos gros si lipicios, cu aspect de jeleu.

2.Cand are acest aspect, luam cratita de pe foc si strecuram fructele.

3.Seaparat, intr-un vas punem branza si o mixam impreuna cu zaharul pana este pufoasa.

4.Adaugam peste branza lichidul concentrat de afine, frisca batuta spuma, esenta de vanilie si amestecam lejer cu o spatula.Acum crema va avea o culoare foarte frumoasa si va fi pufoasa si catifelata.



*Incepem asamblarea buchetului.Procedam asa:

1.Pe o vaza asezam o bila din polistiren si apoi de jur imprejur intepam cate o scobitoare(sau o frigaruie ) si infigem in ea cate o briosa.

2.Cu un pos punem deasupra crema fina de afina fiecare cum doreste, in cazul meu in forma circulara.

3.Cand am terminat de ornat toate cupcakes-urile, decoram buchetul final cu cateva crengute de lavanda.Atat a fost...rezultatul final este superb si delicios.

Pofta mare si Happy Valentine's Day!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes love bouquet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Buseuri cu nuca

Buseuri cu nuca

Facem un aluat din: faina, ulei, apa si sare. Framantam bine pana cand aluatul devine neted si elastic.

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Gem de macese

Gem de macese

Macesele spalate,se pun intr-o oala cu apa si se lasa la fiert pana sunt moi;dupa ce s-au racit,se

2 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Verushca (Maestru bucatar) , 15 martie 2015

    Sunt asa de frumoase. As dori sa le prepar si eu. La punctul 5 de la prepararea aluatului apare si crema de branza care nu e trecuta la ingrediente:''5.Adaugam apoi ouale, crema de branza si mixam din nou pana la incorporarea completa." Ce cantitate ar trebui de crema de branza?

  • naty

    naty (Chef de cuisine) , 06 martie 2015

    waw arata minunat

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -360 gr. faina
  • -250 gr. zahar
  • -240 ml.lapte
  • -2 oua
  • -60 gr. unt
  • -150 gr.afine
  • - 1 praf de copt
  • -o piscatura de sare
  • -1 lingurita extract de vanilie
  • -1/2 lingurita esenta de lavanda
  • -1/4 lingurita nucsoara macinata
  • -1 lingurita ghimbir cristalizat maruntit
  • -2 lingurite coaja de lamaie
  • -zeama de la o lamaie
  • -1 varf de cutit
  • - un varf de cutit flori de lavanda
  • Topping crocant:
  • - 2 linguri de faina
  • -2 linguri de unt
  • -6 linguri de zahar brun
  • -1/2 pulbere de lavada
  • Crema fina cu afine:
  • -150 gr. afine
  • - 200 gr. zahar
  • -1/2 lingurita coaja de lamaie
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • -200 gr.crema de branza
  • -200 ml.frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput marinam carnea de miel; 1.Amestecam toate condimentele intr-un castron exceptie

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Pasti

Verushca (Maestru bucatar)

Sunt asa de frumoase. As dori sa le prepar si eu. La punctul 5 de la prepararea aluatului apare si crema de branza care nu e trecuta la ingrediente:''5.Adaugam apoi ouale, crema de branza si mixam din nou pana la incorporarea completa." Ce cantitate ar trebui de crema de branza?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri Trufe