autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cupcakes tiramisu

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2016

Ingrediente
Pentru briose:, 3 oua, 130 gr zahar, 80 gr unt, 150 ml lapte, 220 gr faina, 1 praf de copt, 2 lincurite esenta de rom, 1 lingura coaja rasa de portocala, Crema:, 250 gr mascarpone, 100 ml frisca lichida, 150 gr smantana de tara, 2 linguri zahar pudra, 2 lingurite esenta de vanilie, 1 cana de cafea preparata mai tare, cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Briosele:

Topim untul si il lasam sa se raceasca.

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Incorporam untul topit treptat, apoi laptele.

Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala.

La final punem faina, praful de copt si mixam pana sunt bine incorporate.

In forme de briose de silicon punem compozitie, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4 formele.

Le asezam pe o tava si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pentru 25 de minute.

Cand sunt gata, le scaotem din cuptor si le lasam sa sa raceasca.

Crema am făcut-o plecând de la Tiramisu rețeta originală:

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana devine o spuma, dar nu foarte ferma.

Mascarponele il mixam in alt bol, il adaugam peste frisca si mai mixam putin cat se fie toate incorporate.

Insiropam cu cafea briosele, dar nu foarte tare si le lasam sa stea vreo 15 minute asa, sa se patrunda cafeaua in ele.

Intr-un pos punem crema, spritam briosele.

Le pudram cu cacao, le dam la rece macar o ora, apoi servim.

Mie mi-au iesit 13 briose.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Madeleine

Madeleine

In primul rind dam drumul la cuptor sa aiba timp sa se incinga la 190”C si apoi pregatim tava

2 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tortuleţ proaspăt Ileana

Tortuleţ proaspăt Ileana

Crema: Moaie 4 din 5 foi de gelatină în apă rece 5 minute. Păstrează puţină smântână

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 130 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 220 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lincurite esenta de rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana de tara
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana de cafea preparata mai tare
  • cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Micile vrajitoare Micile vrajitoare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane Clatite cu ciocolata si banane

Punem toate ingredientele intr-un bol si le batem cu telul, adăugând faina treptat pana devine o smantana subtire. Luam cu polonicul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Rulada cu budinca si sos de zmeura