Cupcakes

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Cupcakes

Ingrediente

  • ALUAT CUPCAKES:
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 gr unt topit
  • 50 gr cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • CREMA:
  • 120 gr unt
  • 220 gr zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita de extract de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale cu zaharul. Mixam pina ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam untul topit si laptele dupa care adaugam faina, praful de copt si cacaua. Mixam pina obtinem o pasta fina.

In formele de briose punem cosulete de hartie si umplem cu aluat cam 2/3 din fiecare cosulet. Coacem in cuptorul incins la 180°C aproximativ 25 minute.

Preparare crema:

Cat timp avem briosele in cuptor pregatim crema. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Il frecam cu o lingura de lemn pina devine spumos si apoi incepem sa adaugam treptat zaharul pudra dat printr-o sita fina. Dupa ce am incorporat zaharul adaugam laptele si extractul de vanilie .

Dupa ce s-au racit briosele le decoram cu crema de unt pregatita.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor