Intr-un castron punem ouale cu zaharul. Mixam pina ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam untul topit si laptele dupa care adaugam faina, praful de copt si cacaua. Mixam pina obtinem o pasta fina.
In formele de briose punem cosulete de hartie si umplem cu aluat cam 2/3 din fiecare cosulet. Coacem in cuptorul incins la 180°C aproximativ 25 minute.
Preparare crema:
Cat timp avem briosele in cuptor pregatim crema. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Il frecam cu o lingura de lemn pina devine spumos si apoi incepem sa adaugam treptat zaharul pudra dat printr-o sita fina. Dupa ce am incorporat zaharul adaugam laptele si extractul de vanilie .
Dupa ce s-au racit briosele le decoram cu crema de unt pregatita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii