autor:

Cristina Omer

» » , Fripturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Curcan la cuptor

Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Ingrediente
2 pulpe de curcan aproximativ 1 kg, 3 rosii, 200 ml vin alb sec, 3 cepe rosii, cub Knorr, piper, sare, condimente pentru friptura

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

22 voturi

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpele, separat intr-un castron se pun 100 ml vin cu condimentele si cubul Knorr pana se dilueaza si se toarna peste pulpe si se dau o ora la frigider.

Intre timp, se dau rosiile prin razuitoare si ceapa se curata si se taie in patru.

Pulpele se pun la prajit intr-o picatura de ulei si se intorc pe ambele parti pana se rumenesc,dupa care se scot si se aseaza in tava.

Peste ele se va turna sosul de rosii amestecata cu restul de vin si ceapa se desparte in sferturi si se aseaza si se da la cuptor pentr 1h.

Se poate servi cu cus cus. (vezi reteta)
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpã  de  curcan la cuptor ( reteta pitarului)   (Perna de Peru à Padeiro)

Pulpã de curcan la cuptor ( reteta pitarului) (Perna de Peru à Padeiro)

Acest fel de mâncare este traditional, si putem folosi orice tip de carne. Supa se pãstreazã

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Dupa ce spalati temeinic curcanul si curatati eventuale urme de piele si pene, acestuia i se fac

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    tare bun!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Carnea de curcan este preferata mea asa ca si aceasta reteta este pe gustul meu. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Tare gustos trebuie sa fie...

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Interesanta reteta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Mmmmmmmm ce apetisant este!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

22 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcan aproximativ 1 kg
  • 3 rosii
  • 200 ml vin alb sec
  • 3 cepe rosii
  • cub Knorr
  • piper
  • sare
  • condimente pentru friptura

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Omer
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se spala merele,se curata de coaja,se taie in jumatate,scobindu-se mijlocul. Intr-un vas termorezistent,mai

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se parlesc la flacara bucatelele de pui,se spala si se pun la fiert.Dupa ce au fiert aproximativ

22 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Piperchi

Piperchi

Se taie ardeii in patratele cu latura de 1 cm si se pun la prajit.Se lasa cam 15 minute,dupa care

23 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Mancarica de urzici