autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Curcan umplut

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Ingrediente
1curcan preferat curca de 4-41/2kg, ptr pregatire-marinada, 1 lingura cu miere, 1lingura koniak, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita boia iute, 1lingurita paprica dulce, 3-4 usturoi zdrobiti., 2 linguri sos de soia(chicoman), , ptr umplutura, 11/2 pahar de paste coapte in forma de orez, 11/2 pahar de orez fiert putin, 3-4 linguri de ulei, 3/4 pahar de migdale tocate, 2 morcovi taiati cubulete, 1 ceapa taiata cubulete, 100 gr de caise uscate confiate taiate cubulete, 3 linguri frunze de telina tocate, 1lingura de zahar, sare la gust, 1/2 lingurita paprica dulce, 1/2 lingurita ardei rosu iute, 1ceapa potrivita, 50 gr de margarina tare, , ptr sos, 1pahar de apa, 1 pahar de vin alb demisec, 2linguri sos de soia, 1lingura concetrat de caise sau de portocala, , ptr legume la copt, 2 cepe mari taiate solzi, 12-14 cartofiori mici, 3-4 morcovi taiati bucati, 1/2 pahar migdale, 10-12 prune uscate, 1/2 pahar vin alb, 1/2 pahar de apa

Dificultate: Medie Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Intii pregatim marinada ptr curcan.
Intii curatam curcanul bine il spalam si uscam cu hirtie absorbativa sau cu un prosop curat.Amestecam toate ingridentele ptr marinata si ungem bine curcanul si pe deasupra si inauntru cu marinada.Il punem intr-un bol si acoperim si lasam in frigider ptr 8-12 ore.
Umplutura-Intr-o tigaie punem putin ulei prajim putin pastele si dupa aceea adaugam putina apa si lasam sa fiarba pina se fac moi.Intr-un bol se pun pastele si se amesteca cu orezul si el putin fiert.Se prajesc deasemenea migdalele in putin ulei si morcovii si ceapa (fiecare se prajeste separat).Se adauga in bol deasemeni frunzele de telina si caisele confiate.Se amesteca toate bine se da gust cu sare si piper si se umple curcanul si se coase sau se prinde cu scobitori deschizaturile ca umplutura sa nu iese.
Se pune curcanul intr-o tava adinca pe piept si se leaga pulpele cu ata de bucatarie si se pune pe curcan bucatele de margarina.
Sosul-se amesteca componentele sosului si se toarna in tava.Se acopera tava cu o foaie de aluminium si se acopera ca un cort si se fac citeva gauri ptr a iesi aburii.Se coace la 200 de grade 2 ore dupa care scoatem foaia de aluminium.
Adaugam legumele si restul componentelor in tava si continuam sa coacem la 170 de grade inca o ora si jumatate si din cind in cind stropim curcanul cu sosul din tava.
Cind este gata se aseaza pe un platou si legumele si putin din sos de jur in prejur.Iese foarte gustos si aspectuos ptr o masa de sarbatori.Chiar daca dureaza mult pregatitul si ni se pare complicat rezultatul este pe marimea asteptarilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curcan umplut la cuptor

Curcan umplut la cuptor

Am lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior, 24 de ore intr-un

50 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Ardei umplut cu multe legume si carne de curcan

Ardei umplut cu multe legume si carne de curcan

Legumele se dau pe razatoare, carnea de curcan se taie cubulete si ceapa se toaca marunt si incepem

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • 1curcan preferat curca de 4-41/2kg
  • ptr pregatire-marinada
  • 1 lingura cu miere
  • 1lingura koniak
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1lingurita paprica dulce
  • 3-4 usturoi zdrobiti.
  • 2 linguri sos de soia(chicoman)
  • ptr umplutura
  • 11/2 pahar de paste coapte in forma de orez
  • 11/2 pahar de orez fiert putin
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3/4 pahar de migdale tocate
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 100 gr de caise uscate confiate taiate cubulete
  • 3 linguri frunze de telina tocate
  • 1lingura de zahar
  • sare la gust
  • 1/2 lingurita paprica dulce
  • 1/2 lingurita ardei rosu iute
  • 1ceapa potrivita
  • 50 gr de margarina tare
  • ptr sos
  • 1pahar de apa
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • 2linguri sos de soia
  • 1lingura concetrat de caise sau de portocala
  • ptr legume la copt
  • 2 cepe mari taiate solzi
  • 12-14 cartofiori mici
  • 3-4 morcovi taiati bucati
  • 1/2 pahar migdale
  • 10-12 prune uscate
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar de apa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor