autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Cus-cus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
Un pachetel de paste Cus-cus`, ulei, delikat si piper.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

39 voturi

Mod de preparare

Se pune putin ulei la incins si se rastoarna pachetul de paste peste ulei, invirtindu-se mereu pina ce acestea prind o culoare aramie. Se adauga doua cani cu apa delikat si piper dupa gustsi se lasa sa fierba pastele. Daca e nevoie, se mai adauga apa. Pastele se lasa sa se odihneasca acoperite 10 minute. Ele nu trebuie sa fie lipite una de alta (inseamna ca nu s-a pus apa destula).
Se servesc cu tocanite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Cus Cus

Cus Cus

Se prajeste cus cus-ul in ulei pana devine aramiu. Separat se fierb 500 ml apa cu cubul Knorr

22 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Pe suprafata de lucru se face o "patura" din condimente si se tavaleste peptul de pui prin el. Se

12 voturi    9 comentarii
1h
Salate cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • adina  vasile

    adina vasile (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    ce este cus cus. ce paste?

  • Fara foto

    dz , 14 martie 2010

    frumos si gustos!

  • Fara foto

    Mina , 07 martie 2010

    D-na Sidy, tocmai aici este hiba retetei dumneavoastra, cuscus NU SUNT PASTE! Eu doresc sa aflu o reteta autentica de facut cuscus care are ca ingredient grisul. Prin analogie putem spune ca si taiteii ii facem punind punga cu taitei la fiert. o zi frumoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Mie imi place f. mult cus cus.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      eu gatesc cus-cus in alt mod,si mai ales nu-mi place cu tocanite...gusturi diverse..

    • Zotu

      Zotu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Cum se servesc la tocanite? Ca o garnitura? Nu am facut niciodata si tare as vrea sa gatesc si eu cus cus

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      In loc de delicat, care contine o gramada de E-uri eu folosesc morcovi dati prin razatoare mica si ardei tocat. Incercati si vedeti ce gust deosebit va avea mancarea....

    • Fara foto

      gigi , 28 decembrie 2008

      Cuscus nu este cu specific romanesc :D Francezii stiu de ce :D

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

39 voturi

Ingrediente

  • Un pachetel de paste Cus-cus`
  • ulei
  • delikat si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

adina vasile (Chef de cuisine)

ce este cus cus. ce paste?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza hot!