autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Cus-cus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
Un pachetel de paste Cus-cus`, ulei, delikat si piper.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

39 voturi

Mod de preparare

Se pune putin ulei la incins si se rastoarna pachetul de paste peste ulei, invirtindu-se mereu pina ce acestea prind o culoare aramie. Se adauga doua cani cu apa delikat si piper dupa gustsi se lasa sa fierba pastele. Daca e nevoie, se mai adauga apa. Pastele se lasa sa se odihneasca acoperite 10 minute. Ele nu trebuie sa fie lipite una de alta (inseamna ca nu s-a pus apa destula).
Se servesc cu tocanite.
Se pune putin ulei la incins si se rastoarna pachetul de paste peste ulei, invirtindu-se mereu pina ce acestea prind o culoare aramie. Se adauga doua
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Paste si pizza
Carne de porc si cus-cus

Carne de porc si cus-cus

Eu obisnuiesc de fiecare data cand gatesc carne sa o oparesc. Deci am oparit carnea, am spalat-o

3 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza
Cus Cus cu legume si pastrama de pui afumata

Cus Cus cu legume si pastrama de pui afumata

Se curata legumele, se spala si se tau cubulete. Intr-o tigaie se pune ulei unde se adauga legumele

6 voturi    4 comentarii
45 min
Paste si pizza

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • adina  vasile

    adina vasile (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    ce este cus cus. ce paste?

  • Fara foto

    dz , 14 martie 2010

    frumos si gustos!

  • Fara foto

    Mina , 07 martie 2010

    D-na Sidy, tocmai aici este hiba retetei dumneavoastra, cuscus NU SUNT PASTE! Eu doresc sa aflu o reteta autentica de facut cuscus care are ca ingredient grisul. Prin analogie putem spune ca si taiteii ii facem punind punga cu taitei la fiert. o zi frumoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Mie imi place f. mult cus cus.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      eu gatesc cus-cus in alt mod,si mai ales nu-mi place cu tocanite...gusturi diverse..

    • Zotu

      Zotu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Cum se servesc la tocanite? Ca o garnitura? Nu am facut niciodata si tare as vrea sa gatesc si eu cus cus

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      In loc de delicat, care contine o gramada de E-uri eu folosesc morcovi dati prin razatoare mica si ardei tocat. Incercati si vedeti ce gust deosebit va avea mancarea....

    • Fara foto

      gigi , 28 decembrie 2008

      Cuscus nu este cu specific romanesc :D Francezii stiu de ce :D

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

39 voturi

Ingrediente

  • Un pachetel de paste Cus-cus`
  • ulei
  • delikat si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Mancare chinezeasca

Mancare chinezeasca

Curatam morcovul, il spalam si il stergem, apoi il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il tocam

0 voturi    0 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Aluatul il pregatim in vasul robotului, in care punem pentru inceput laptele caldut, uleiul, sarea

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Retete de Pasti
Gulas de strut

Gulas de strut

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem cuburi, punindu-le pe fiecare in alt bol. Ceapa o taiem

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

adina vasile (Chef de cuisine)

ce este cus cus. ce paste?

Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Lasagna cu pui

Lasagna cu pui

Tocam ardeii, rosiile si ceapa. Calim legumele pentru 10 minute aproximativ, adaugam sucul de rosii, condimentele si busuiocul tocat,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Scoici umplute cu carne

Scoici umplute cu carne

Se pune carnea intr-un vas pe foc, cu 2 linguri ulei, se amesteca mereu pana-si schimba culoarea, se adauga ceapa tocata marunt, sare,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne