Reteta postata pe: 22 iunie 2010
Ingrediente
Cus cus, Un piept de pui, 2-3 catei de usturoi, 1/3 sau 1 cana suc de rosii/paste de tomate/rosii tocate, Ceapa verde, 2-3 morcovi mici sau unul mare, 1 radacina de patrunjel mai mica, 1-2-3 ardei iuti, depinde de marime si iutime, Ienibahar, Maghiran, Busuioc, Patrunjel, Sare, Piper, Boia, Ulei
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
Mod de preparare
Cus cus-ul se prepara dupa instructiuni (mai intai se caleste si apoi se fierbe). Dupa ce l-ati pus la fiert, se adauga in apa putin ienibahar si sare. Intre timp, se taie pieptul de pui cubulete si se pun la fiert cu sare. Ceapa, usturoiul si morcovii + radacina de patrunjel se taie marunt marunt si se calesc cu boia si piper. Dupa ce puiul a fiert, se stoarce apa si bucatelele se toarna apoi in tigaie (alaturi de ceapa morcovi etc), unde se mai lasa la calit aprox 5 min. Rosiile tocate sau bulionul (sau pasta de tomate lungita cu apa) se amesteca cu ardeii iuti tocati marunt si se toarna apoi peste compozitia din tigaie. Se mai lasa la foc inca cateva minute, dupa care se adauga condimentele: maghiran, busuioc, patrunjel. Se mai poate adauga sare, dupa gust, iar apoi se amesteca totul cu cus cus-ul deasupra focului. Se serveste cu un pahar de Coca-Cola rece - este combinatie perfecta (ca gust :D). Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus Cus cu Piept de Pui Picant" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Sandie (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010
Cit cus cus se foloseste?
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010
Cred ca este foarte gustoasa!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010
Arata tare bine...