Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Ingrediente

  • Cus cus
  • Un piept de pui
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/3 sau 1 cana suc de rosii/paste de tomate/rosii tocate
  • Ceapa verde
  • 2-3 morcovi mici sau unul mare
  • 1 radacina de patrunjel mai mica
  • 1-2-3 ardei iuti, depinde de marime si iutime
  • Ienibahar
  • Maghiran
  • Busuioc
  • Patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • Ulei

Mod de preparare

Cus cus-ul se prepara dupa instructiuni (mai intai se caleste si apoi se fierbe). Dupa ce l-ati pus la fiert, se adauga in apa putin ienibahar si sare. Intre timp, se taie pieptul de pui cubulete si se pun la fiert cu sare. Ceapa, usturoiul si morcovii + radacina de patrunjel se taie marunt marunt si se calesc cu boia si piper. Dupa ce puiul a fiert, se stoarce apa si bucatelele se toarna apoi in tigaie (alaturi de ceapa morcovi etc), unde se mai lasa la calit aprox 5 min. Rosiile tocate sau bulionul (sau pasta de tomate lungita cu apa) se amesteca cu ardeii iuti tocati marunt si se toarna apoi peste compozitia din tigaie. Se mai lasa la foc inca cateva minute, dupa care se adauga condimentele: maghiran, busuioc, patrunjel. Se mai poate adauga sare, dupa gust, iar apoi se amesteca totul cu cus cus-ul deasupra focului. Se serveste cu un pahar de Coca-Cola rece - este combinatie perfecta (ca gust :D). Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise