autor:

The Buburuz

» » Mancaruri cu carne

Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Autor: The Buburuz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: The Buburuz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Ingrediente
Cus cus, Un piept de pui, 2-3 catei de usturoi, 1/3 sau 1 cana suc de rosii/paste de tomate/rosii tocate, Ceapa verde, 2-3 morcovi mici sau unul mare, 1 radacina de patrunjel mai mica, 1-2-3 ardei iuti, depinde de marime si iutime, Ienibahar, Maghiran, Busuioc, Patrunjel, Sare, Piper, Boia, Ulei

Dificultate: Medie Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Cus cus-ul se prepara dupa instructiuni (mai intai se caleste si apoi se fierbe). Dupa ce l-ati pus la fiert, se adauga in apa putin ienibahar si sare. Intre timp, se taie pieptul de pui cubulete si se pun la fiert cu sare. Ceapa, usturoiul si morcovii + radacina de patrunjel se taie marunt marunt si se calesc cu boia si piper. Dupa ce puiul a fiert, se stoarce apa si bucatelele se toarna apoi in tigaie (alaturi de ceapa morcovi etc), unde se mai lasa la calit aprox 5 min. Rosiile tocate sau bulionul (sau pasta de tomate lungita cu apa) se amesteca cu ardeii iuti tocati marunt si se toarna apoi peste compozitia din tigaie. Se mai lasa la foc inca cateva minute, dupa care se adauga condimentele: maghiran, busuioc, patrunjel. Se mai poate adauga sare, dupa gust, iar apoi se amesteca totul cu cus cus-ul deasupra focului. Se serveste cu un pahar de Coca-Cola rece - este combinatie perfecta (ca gust :D). Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus Cus cu Piept de Pui Picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor

Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor

Piureul gata facut se amesteca cu putin cimbru si sare daca mai este necesar. In vasul uns cu unt

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc la ceaun

Friptura de porc la ceaun

Taiem pulpa de porc in bucati potrivite si le pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere.

23 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Este gustos, dar nu inteleg de ce carnea trebuie fiarta intii. Eu am prajit putin carnea cit si-a schimbat culoarea si apoi am adaugat zarzavaturile, le-am acoperit si le-am lasat la foc mic pina s-au facut, apoi am adaugat restul.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • The Buburuz

    The Buburuz (Chef de cuisine) , 27 martie 2013

    Nu trebuie neaparat fiarta carnea separat... daca tai cubuletele f mici, e ok si sa o calesti doar in ulei cu celelalte zarzavaturi. Ideea e sa nu ramana carnea cruda pe dinauntru.

  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine) , 08 august 2012

    O mincare gustoasa potrivita pentru mijlocul saptaminii.Nu inteleg de ce trebuie carnea fiarta separat? Eu am distuit putin legumele si apoi am adaugat carnea, am acoperit cu capac, am micsorat focul si am lasat sa fiarba impreuna pina carnea a fost aproape facuta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Arata super !

    • Fara foto

      Sandie (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Cit cus cus se foloseste?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Cred ca este foarte gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Arata tare bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Cus cus
  • Un piept de pui
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/3 sau 1 cana suc de rosii/paste de tomate/rosii tocate
  • Ceapa verde
  • 2-3 morcovi mici sau unul mare
  • 1 radacina de patrunjel mai mica
  • 1-2-3 ardei iuti
  • depinde de marime si iutime
  • Ienibahar
  • Maghiran
  • Busuioc
  • Patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • Ulei

Raporteaza reteta

Retete
de The Buburuz
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Se taie cartofii felii, nu prea groase, se taie ceapa felii mari, eu sunt mai pretentioasa si imi

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu ciuperci delicioaseee

Paste cu ciuperci delicioaseee

Pastele se fierb cu sare separat. Intre timp, se taie ciupercile cubulete cam de 1 - 1.5cm. Se ia

8 voturi    4 comentarii
25 min
Sosuri
Tocăniță de ciuperci și soia - de post

Tocăniță de ciuperci și soia - de post

Se pune soia la fiert conform instrucțiunilor (în apă cu vegeta). Separat, se taie mărunt

6 voturi    2 comentarii
50 min
Retete vegetariene

The Buburuz (Chef de cuisine)

Nu trebuie neaparat fiarta carnea separat... daca tai cubuletele f mici, e ok si sa o calesti doar in ulei cu celelalte zarzavaturi. Ideea e sa nu ramana carnea cruda pe dinauntru.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Chilli con carne