autor:

Piri Piri e Canela

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Delicia de cafea cu friscã si cirese îmbãtate cu Angelli

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 26 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 26 iunie 2011

Ingrediente
400 g cirese, 3 linguri de zahãr, 1+1/2 gelatinã Dr. Oetker sau 9 foi de gelainã incolore, 400 ml. smântânã pt. bãtut, 150 ml lapte condensat, 50 ml de Angelli sau lichior de cirese, visinatã, 1 linguritã( de cafea) de esentã vanilie, 1 blat din comert sau blat de cafea*, , *Pentru blat de cafea:, 6 ouã, 200 zahãr, 5 linguri mari de cafea tare, cãldutã, 200g fãinã, 1 linguritã ( de ceai) cu praf de copt, 20 g cacao., , Decor:, cirese, scortisoarã si physalís

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Am cumpãrat o cantitate mai mare de cirese, pe care le-am pregãtit în mai multe feluri.
Pentru cã merg pe produsele de casã, nu cumpãr blat din comert, asa am pregãtit unul acasã, pe care l-am tãiat în 2 si l-am folosit pt. 2 tortulete.
A avut mare succes :)

1) Pentru blat, am bãtut ouãle separat, albusele cu un praf de sare si gãlbenusele cu zahãr. Am amestecat totul si am adãugat cafeaua, apoi fãina cu praful de copt si cacaua.
Am uns o formã cu unt si fãinã si am turnat blatul.
Am dat la cuptorul pre-încãlzit ventilat la 180ºC, pentru 25 min.
Se lasã la rãcit apoi se taie; eu sunt o fire nerãbdãtoare si nu prea am rãbdare, dar vã sfãtuiesc sã nu îl tãiati cald.
Dacã faceti blatul acasã vã recomand sã îl preparati în formã cu pereti detasabili, va iesi spectacular.
Eu am fãcut în formã normalã, dar si asa a fost ok.

Initial mã gândeam sã umplu tortuletul cu friscã si cirese proaspete, dar atunci nu mai ieseau 2 tortulete diferite...asa cã:

2)Ciresele se spalã si li se scoate sâmburi.
Pune ciresele pe foc cu zahãrul, putinã apã si când începe sã fiarbã, Angelli.
Lasã sã fiarbã la foc mic , pânã ajunge la punctul de sirop si ia de pe foc.

3)Jumãtate de plic de gelatinã sau 4 foi incolore se preparã conform instructiunilor.
Ciresele se reduc la piure cu blenderul si se amestecã cu gelatina, se lasã sã se rãceascã.

4)Preparã 1 plic de gelatinã sau 5 foi incolore si toarnã peste smântâna bãtutã friscã si amestecatã cu laptele condensat.
Jumãtate din compozitie amestecã cu crema de cirese ( din care se pãstreazã 2 linguri pt. decor) iar la cea rãmasã punem vanilia.

5) Taie blatul rece, in douã.
Avem nevoie de jumãtate din el, cealaltã parte o pãstrãm, acoperitã cu folie alimentarã.
Pune blatul în farfurie sau in forma în care a copt si unge-o cu un strat de cremã de cirese, dã la congelator.
Când sa intãrit ( cam 1 minut-2)scoate si pune crema de vanilie dã iar la congelator si tot asa pânã se terminã cremele.
Ultimul strat sa fie de vanilie.
Serveste delicia rece, decoratã cu cirese proaspete, sirop de cirese, scortisoarã si physalís.

Poftã bunã!


www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Delicia de cafea cu friscã si cirese îmbãtate cu Angelli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blat: Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Se fierbe laptele cu 200 gr zahar, apoi se raceste. Gelatina se pune in apa rece la foc mic, mestecand

5 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Michi , 30 iulie 2013

    ce este physalís ?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Ne-ai imbatat cu aromele, visinata si aspectul!***** Gata , am uitat de regim...ha ha ha...O zi buna!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    Multumesc, chiar a avut succes :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

      O reteta delicioasa!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

      Arata super! Cred ca se topeste in gura!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

      Arata minunat! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 400 g cirese
  • 3 linguri de zahãr
  • 1+1/2 gelatinã Dr. Oetker sau 9 foi de gelainã incolore
  • 400 ml. smântânã pt. bãtut
  • 150 ml lapte condensat
  • 50 ml de Angelli sau lichior de cirese
  • visinatã
  • 1 linguritã( de cafea) de esentã vanilie
  • 1 blat din comert sau blat de cafea*
  • *Pentru blat de cafea:
  • 6 ouã
  • 200 zahãr
  • 5 linguri mari de cafea tare
  • cãldutã
  • 200g fãinã
  • 1 linguritã ( de ceai) cu praf de copt
  • 20 g cacao.
  • Decor:
  • cirese
  • scortisoarã si physalís

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Michi

ce este physalís ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa si faina. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Brownie Cake with forest fruits and custard cream