Desert Alaska

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt.10portii
  • 20 de biscuiti de marime medie,
  • Crema de vanilie,0,300kg
  • alune 1pachetel,
  • Pandispan 0,400kg
  • Bezele 0,200kg
  • zahar 0,100kg
  • esenta de rom
  • toping de ciocolata
  • inghetata 10 cupe,aproxim.0,500kg
  • Frisca 0,100

Mod de preparare

Toate ingredientele se gasesc in comert gata preparate,unele semipreparate.

Crema daca este la plic,se prepara conform instructiunilor si se da la rece.

Alunele se scutura bine de sare daca au,se zdrobesc cu un facalet.

Bezelele,se iau cate 2-3 in pumn si se sfarama usor.

Zaharul se pune intr-o tigaie,se lasa sa se topeasca,se adauga esenta si cateva linguri de apa si se face un sirop.

Pandispanul se decupeaza in 10 felii rotunde.

Biscuitii se zdrobesc usor cu un facalet.

Preparare:

Pe 10 farfurii de desert se pune cate o picatura,doua de sirop,pe sirop se aseaza felia de pandispan.Este bine sa aveti un inel sa puteti aseza urmatoarele straturi pe pandispan.Daca nu aveti confectionati unul din folie de plastic dur.In continuare se pune sirop pe pandispan.In interiorul inelului se pune in continuare crema de vanilie,peste ea se pun biscuitii zdrobiti.In continuare se pune putina frisca si se scoate inelul.Peste ultimul strat,se pune o cupa de inghetata.Peste inghetata si in jurul preparatului se pune topingul de ciocolata si bezelele zdrobite.

Decorati cu o frunza de menta.

Puteti monta desertul si in cupe,daca nu aveti un inel.Primul strat ilfaceti din pandispanul rupt in bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise