autor:

paviasi

» » Dulciuri diverse

Desert Alaska

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
pt.10portii, 20 de biscuiti de marime medie,, Crema de vanilie,0,300kg, alune 1pachetel,, Pandispan 0,400kg, Bezele 0,200kg, zahar 0,100kg, esenta de rom, toping de ciocolata, inghetata 10 cupe,aproxim.0,500kg, Frisca 0,100

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele se gasesc in comert gata preparate,unele semipreparate.
Crema daca este la plic,se prepara conform instructiunilor si se da la rece.
Alunele se scutura bine de sare daca au,se zdrobesc cu un facalet.
Bezelele,se iau cate 2-3 in pumn si se sfarama usor.
Zaharul se pune intr-o tigaie,se lasa sa se topeasca,se adauga esenta si cateva linguri de apa si se face un sirop.
Pandispanul se decupeaza in 10 felii rotunde.
Biscuitii se zdrobesc usor cu un facalet.
Preparare:
Pe 10 farfurii de desert se pune cate o picatura,doua de sirop,pe sirop se aseaza felia de pandispan.Este bine sa aveti un inel sa puteti aseza urmatoarele straturi pe pandispan.Daca nu aveti confectionati unul din folie de plastic dur.In continuare se pune sirop pe pandispan.In interiorul inelului se pune in continuare crema de vanilie,peste ea se pun biscuitii zdrobiti.In continuare se pune putina frisca si se scoate inelul.Peste ultimul strat,se pune o cupa de inghetata.Peste inghetata si in jurul preparatului se pune topingul de ciocolata si bezelele zdrobite.
Decorati cu o frunza de menta.
Puteti monta desertul si in cupe,daca nu aveti un inel.Primul strat ilfaceti din pandispanul rupt in bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Alaska" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura delicioasa cu doua creme

Prajitura delicioasa cu doua creme

Foile: Topesti 250 g zahar,apoi stingi cu apa si mai fierbi 5 minute.Lasi sa se raceasca. Separat,freci

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri

Fursecuri "Gandacei"

Se bate margarina cu zaharul pudra, se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si esenta de rom.

23 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Inghetata e mai grea decat frisca, nu se strica turnuletul?

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Tare bun!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt.10portii
  • 20 de biscuiti de marime medie,
  • Crema de vanilie,0,300kg
  • alune 1pachetel,
  • Pandispan 0,400kg
  • Bezele 0,200kg
  • zahar 0,100kg
  • esenta de rom
  • toping de ciocolata
  • inghetata 10 cupe,aproxim.0,500kg
  • Frisca 0,100

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Inghetata e mai grea decat frisca, nu se strica turnuletul?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti shortbread