Ingrediente
pt.10portii, 20 de biscuiti de marime medie,, Crema de vanilie,0,300kg, alune 1pachetel,, Pandispan 0,400kg, Bezele 0,200kg, zahar 0,100kg, esenta de rom, toping de ciocolata, inghetata 10 cupe,aproxim.0,500kg, Frisca 0,100
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
0 voturi
Mod de preparare
Crema daca este la plic,se prepara conform instructiunilor si se da la rece.
Alunele se scutura bine de sare daca au,se zdrobesc cu un facalet.
Bezelele,se iau cate 2-3 in pumn si se sfarama usor.
Zaharul se pune intr-o tigaie,se lasa sa se topeasca,se adauga esenta si cateva linguri de apa si se face un sirop.
Pandispanul se decupeaza in 10 felii rotunde.
Biscuitii se zdrobesc usor cu un facalet.
Preparare:
Pe 10 farfurii de desert se pune cate o picatura,doua de sirop,pe sirop se aseaza felia de pandispan.Este bine sa aveti un inel sa puteti aseza urmatoarele straturi pe pandispan.Daca nu aveti confectionati unul din folie de plastic dur.In continuare se pune sirop pe pandispan.In interiorul inelului se pune in continuare crema de vanilie,peste ea se pun biscuitii zdrobiti.In continuare se pune putina frisca si se scoate inelul.Peste ultimul strat,se pune o cupa de inghetata.Peste inghetata si in jurul preparatului se pune topingul de ciocolata si bezelele zdrobite.
Decorati cu o frunza de menta.
Puteti monta desertul si in cupe,daca nu aveti un inel.Primul strat ilfaceti din pandispanul rupt in bucati.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Inghetata e mai grea decat frisca, nu se strica turnuletul?