autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Desert cremos de vis

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
2 piersici mari, coapte, 555 ml de crema de ou gata preparata, 1/2 lingurita de esenta de vanilie, 6 linguri de zahar brun

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se curata piersicile de coaja, se taie in jumatati si se scot samburii. Apoi, se taie fructele in bucati mai mici si se pun in 4 vase rezistente la caldura de 150 ml (de preferinta de sticla).
2. Se toarna crema de ou intr-un vas si se adauga esenta de vanilie. Se ia crema cu lingura si se adauga peste fructele din vase pana cand sunt aproape pline.
3. Se presara cu grija 1/2 linguri de zahar brun deasupra cremei din fiecare vas. Intreaga suprafata a cremei trebuie sa fie bine acoperita.
4. Se pun vasele in cuptor pe o tava de copt, sub grill-ul incins, timp de 5-6 minute. Zaharul se dizolva, insa nu trebuie sa se arda!
5. Dupa ce zaharul s-a caramelizat, se scot vasele din cuptor. Se lasa la racit in frigider pentru aproximativ 2 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos de vis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu biscuiti

Desert cu biscuiti

Intr-un bol se amesteca branza cu nutella,se pune putina crema intre doi biscuiti si se lasa deoparte Se

4 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta frageda cu capsuni

Tarta frageda cu capsuni

Pregatim aluatul cu o zi inainte. Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul

20 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 piersici mari
  • coapte
  • 555 ml de crema de ou gata preparata
  • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • 6 linguri de zahar brun

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni