Desert cremos de vis

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 piersici mari, coapte
  • 555 ml de crema de ou gata preparata
  • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • 6 linguri de zahar brun

Mod de preparare

1. Se curata piersicile de coaja, se taie in jumatati si se scot samburii. Apoi, se taie fructele in bucati mai mici si se pun in 4 vase rezistente la caldura de 150 ml (de preferinta de sticla).

2. Se toarna crema de ou intr-un vas si se adauga esenta de vanilie. Se ia crema cu lingura si se adauga peste fructele din vase pana cand sunt aproape pline.

3. Se presara cu grija 1/2 linguri de zahar brun deasupra cremei din fiecare vas. Intreaga suprafata a cremei trebuie sa fie bine acoperita.

4. Se pun vasele in cuptor pe o tava de copt, sub grill-ul incins, timp de 5-6 minute. Zaharul se dizolva, insa nu trebuie sa se arda!

5. Dupa ce zaharul s-a caramelizat, se scot vasele din cuptor. Se lasa la racit in frigider pentru aproximativ 2 ore inainte de servire.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise