autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Desert cremos de vis

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
2 piersici mari, coapte, 555 ml de crema de ou gata preparata, 1/2 lingurita de esenta de vanilie, 6 linguri de zahar brun

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se curata piersicile de coaja, se taie in jumatati si se scot samburii. Apoi, se taie fructele in bucati mai mici si se pun in 4 vase rezistente la caldura de 150 ml (de preferinta de sticla).
2. Se toarna crema de ou intr-un vas si se adauga esenta de vanilie. Se ia crema cu lingura si se adauga peste fructele din vase pana cand sunt aproape pline.
3. Se presara cu grija 1/2 linguri de zahar brun deasupra cremei din fiecare vas. Intreaga suprafata a cremei trebuie sa fie bine acoperita.
4. Se pun vasele in cuptor pe o tava de copt, sub grill-ul incins, timp de 5-6 minute. Zaharul se dizolva, insa nu trebuie sa se arda!
5. Dupa ce zaharul s-a caramelizat, se scot vasele din cuptor. Se lasa la racit in frigider pentru aproximativ 2 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos de vis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 piersici mari
  • coapte
  • 555 ml de crema de ou gata preparata
  • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • 6 linguri de zahar brun

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu ghimbir