Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Ingrediente

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml cafea mai tare
  • 2 linguri rom alb
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 pliculet ness
  • bombonele inimioara pentru decor

Mod de preparare

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.

Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.

Tragem cratita de pe foc, dam la rece 4-5 sau chiar peste noapte.

Dupa ce s-a racit acest amestec, il scoatem de la frigider, mixam pana devine spuma.

Incorporam mascarponele, romul alb si vanilia. Daca doriti crema mai dulce, puteti pune 1-2 linguri de zahar pudra.

Pregatim doua vase micute de ceramica (sau puteti folosi o tava, un vas mai mare, este la alegerea voastra). Asezam un strat de piscoturi trecute prin cafea, un strat de crema. Venim iar cu un strat de piscoturi insiropate si iar crema.

Presaram ness si pudram cu cacao. Deasupra punem si cateva bombonele in forma de inimioara.

Dam desertul la rece 1-2, apoi servim.

Sa aveti pofta si sa il savurati cu placere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise