autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Ingrediente
1 pachet mic de piscoturi, 200 ml frisca lichida, 250 gr ciocolata alba, 250 gr mascarpone, 400 ml cafea mai tare, 2 linguri rom alb, 2 lingurite esenta de vanilie, 1-2 linguri cacao, 1 pliculet ness, bombonele inimioara pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.
Tragem cratita de pe foc, dam la rece 4-5 sau chiar peste noapte.
Dupa ce s-a racit acest amestec, il scoatem de la frigider, mixam pana devine spuma.
Incorporam mascarponele, romul alb si vanilia. Daca doriti crema mai dulce, puteti pune 1-2 linguri de zahar pudra.
Pregatim doua vase micute de ceramica (sau puteti folosi o tava, un vas mai mare, este la alegerea voastra). Asezam un strat de piscoturi trecute prin cafea, un strat de crema. Venim iar cu un strat de piscoturi insiropate si iar crema.
Presaram ness si pudram cu cacao. Deasupra punem si cateva bombonele in forma de inimioara.
Dam desertul la rece 1-2, apoi servim.
Sa aveti pofta si sa il savurati cu placere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CELE MAI USOARE COOKIES

CELE MAI USOARE COOKIES

Se da mixul prin sita apoi se amesteca uleiul, oulale, ciocolata si alunele. Se pun cu lingura pe

5 voturi    3 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Sodo

Sodo

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o crema spumoasa. Se toarna cate putin

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml cafea mai tare
  • 2 linguri rom alb
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 pliculet ness
  • bombonele inimioara pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Ciocolata de casa