1. Se bat ouãle si apa cu mixerul.
Se amestecã zahãrul si zahãrul vanilinat si se încorporeazã în spumã amestecând continuu. Se mai bate compozitia aproximativ 2 minute la vitezã mare.
2. Se cerne fãina împreunã cu Gustin, cacao si praful de copt si se amestecã în compozitie la vitezã micã. La sfârsit se încorporeazã si untul, iar compoziåia se toarnã în tava unsã si acoperitã cu hârtie
pentru copt (30x40 cm) care se introduce imediat în cuptorul preîncãlzit.
3. Se scoate prãjitura din tavã si se lasã sã se rãceascã.
4. Se preparã crema conform instrucåiunilor de pe plic; coajã rasã de lãmâie se adaugã în timpul preparãrii.
5. Se taie blatul de 2 ori pe lungime obtinând trei felii de blat a câte 8 cm.
Fiecare felie de blat se unge cu cremã pe o parte, apoi feliile se aseazã una peste cealaltã. Se pãstreazã putinã cremã pentru decorat. Deasupra ultimei felii se
întinde crema rãmasã si se orneazã cu fructe.
.Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii