Desert rece cu fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pt aluat:
  • • 2 ouã
  • • 2-3 linguri cu apã fierbinte
  • • 100 g zahãr
  • • 1 plic Zahãr vanilinat
  • • 75 g fãinã
  • • 25 g Gustin
  • • 10 g Cacao
  • • 1 plic Praf de copt
  • • 50 g unt moale
  • Pentru cremã:
  • • 1 plic Cremã pentru prãjituri cu gust de vanilie
  • • 200 ml lapte rece
  • • coajã rasã de lãmâie
  • • 4 linguri zahãr pudrã
  • Pentru ornat:
  • • felii de lãmâie
  • fructe: kiwi, banane, capsuni...

Mod de preparare

1. Se bat ouãle si apa cu mixerul.

Se amestecã zahãrul si zahãrul vanilinat si se încorporeazã în spumã amestecând continuu. Se mai bate compozitia aproximativ 2 minute la vitezã mare.

2. Se cerne fãina împreunã cu Gustin, cacao si praful de copt si se amestecã în compozitie la vitezã micã. La sfârsit se încorporeazã si untul, iar compoziåia se toarnã în tava unsã si acoperitã cu hârtie

pentru copt (30x40 cm) care se introduce imediat în cuptorul preîncãlzit.

3. Se scoate prãjitura din tavã si se lasã sã se rãceascã.

4. Se preparã crema conform instrucåiunilor de pe plic; coajã rasã de lãmâie se adaugã în timpul preparãrii.

5. Se taie blatul de 2 ori pe lungime obtinând trei felii de blat a câte 8 cm.

Fiecare felie de blat se unge cu cremã pe o parte, apoi feliile se aseazã una peste cealaltã. Se pãstreazã putinã cremã pentru decorat. Deasupra ultimei felii se

întinde crema rãmasã si se orneazã cu fructe.

.Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise