autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE - CAISE SI PIERSICI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 august 2009

Ingrediente
Ex 2 kg caise, 2 kg piersici, pungi sau cutii din material plastic, , Deocamdata am pus spre congelare doar caise...

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Pastrarea prin congelare a fructelor este cea mai sigura si mai sanatoasa decat oricare alt mod de conservare.

Se aleg caise si piersici coapte,tari ,sanatoase,se spala sub jet de apa rece , se lasa la zvantat,apoi se scot samburii. Caisele si piersicile sunt ceva mai pretentioase,incep sa-si schimbe imediat culoarea din momentul desfacerii in jumatate si indepartarii samburilor. Eu stropesc cu putina zeama de lamaie amestecata cu zahar jumatatile sau sferturile de caise si piersici inainte de ambalare...Mama in schimb le introduce doar cateva secunde in apa fiarta pentru a li se inmuia putin \"textura \",apoi le lasa sa se raceasca si le ambaleaza in pungulite. In ambele cazuri caisele si piersicile se pastreaza bine si putem prepara tarte, prajituri, compoturi,spume,creme delicioase...
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE - CAISE SI PIERSICI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti in otet

Castraveti in otet

Castravetii se aseaza in picioare intr-un borcan sau se taie felii de 5mm si se pun taiati in borcane... Adaugam

34 voturi    5 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Compot usor de caise

Compot usor de caise

Caisele spalate se pun in borcan, se adauga 3 linguri de zahar si apa cat cuprinde. Se inchide borcanul

5 voturi    4 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Tamas-Badescu , 24 februarie 2015

    La compot, fructele nu se decongeleaza inainte ci se introduc direct in apa clocotita.

  • Fara foto

    Stela Chiriac , 23 iulie 2014

    Cum se pot folosi caisele congelate,eu am incercat intrun an si la decungelare erau flescaite si maronii,asa ca le-am aruncat.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Nu am congelat niciodata caise,persici ,etc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Draga Vera ,am un congelator separat cu multe sertare, plus congelatorul incorportat in combina frigorifica este foarte incapator,cu mai multe sertare...Am spatiu suficient...Pupici...

    • Fara foto

      vera , 03 septembrie 2009

      Valentina, ce fel de congelator ai? Unde-ti stau toate cele? Felicitari esti o gospodina pe cinste!

    • Fara foto

      Cristina P , 23 august 2009

      Buna metoda si daca vrei poti sa faci o inghetata, ieri am facut una cu capsune congelate. Am scris reteta pe blogul meu http://ciocolatasizahar.blogspot.com.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Intr-adevar sunt gustoase...dar multe sertare trebuie sa mai am sa pun atatea cate as vrea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Ex 2 kg caise
  • 2 kg piersici
  • pungi sau cutii din material plastic
  • Deocamdata am pus spre congelare doar caise...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Topping de capsuni