autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - ROSII

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
Ex. 3 kg rosii, pungi sau cutii din material plastic

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Pentru congelare se aleg rosii coapte si tari.
Rosiile se spala,se taie pe jumatate sau in sferturi in functie de marime si se va scoate asa zisul cotor verzui , care este amar si toxic.Apoi,rosiile se vor ambala in pungulite care se leaga bine sau se videaza sau chiar in cutii din material plastic.
Se vor folosi la prepararea supelor, ciorbelor, tocanite, sarmale etc.Se pastreaza foarte bine,iar pielitele se vor inlatura foarte usor in momentul in care se vor decongela.
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - ROSII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Spalam legumele, curatam usturoiul si hreanul. Asezam alternativ toate legumele in butoi, adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti la borcan de 800

Castraveti la borcan de 800

Se spala bine borcanele si se scurg. Se spala castravetii, se curata ceapa si usturoiul, morcovii. Se

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    Eu le oparesc ,le scot pielita,le tai in functie de marimea rosiilor ,apoi le pun in pungi la congelator.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Multumesc Anca pentru reteta ta,merita testata...pupici

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Salut la toti romanii bucatari , E drept ca cea mai buna conservare a legumelor se face la congelator. Din pacate eu am unul prea mic,de aceea conserv rosiile intr un fel surprinzator,invata de la o batrana Sterilizez borcane de 800g cel mult 1kg upa ce le am spalat ff bine. In fiecare borcan pun rosii cat incape si peste ele vars ulei incins.Le inchid si le bag la cuptor 20 mn sau pana incepe sa fiarba uleiul Le las sa se raceasca in cuptor si a dua zi le bagin camara Cand le folosesc sunt o minune si uleiul putem sa-l folosim la mancare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Multumesc pentru aprecile,sfaturile si comentariile postate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      O idee grozava. Multumim.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Si eu pun rosii pt iarna in congelator, doar ca eu le curat si de pielita si nu mai am grija lor atunci cand le folosesc.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Zau ca am sa incerc si eu....Bravo !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Splendid.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 kg rosii
  • pungi sau cutii din material plastic

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

constanta proca (Chef de cuisine)

Eu le oparesc ,le scot pielita,le tai in functie de marimea rosiilor ,apoi le pun in pungi la congelator.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari in otet