autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - ROSII

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
Ex. 3 kg rosii, pungi sau cutii din material plastic

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Pentru congelare se aleg rosii coapte si tari.
Rosiile se spala,se taie pe jumatate sau in sferturi in functie de marime si se va scoate asa zisul cotor verzui , care este amar si toxic.Apoi,rosiile se vor ambala in pungulite care se leaga bine sau se videaza sau chiar in cutii din material plastic.
Se vor folosi la prepararea supelor, ciorbelor, tocanite, sarmale etc.Se pastreaza foarte bine,iar pielitele se vor inlatura foarte usor in momentul in care se vor decongela.
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - ROSII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Peste (stavrizi) la borcan

Peste (stavrizi) la borcan

Stavrizii se curata, se taie cozile, capetele, se spala si se pun intr-un vas in care se toarna marinata.

99 voturi    15 comentarii
40h
Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia pentru ciorbite si mancaruri

Pasta de ardei capia pentru ciorbite si mancaruri

Se macina legumele si se pun la fiert. Cand s-a inmuiat morcovul adauga sarea si zaharul. Dam la

1 vot    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    Eu le oparesc ,le scot pielita,le tai in functie de marimea rosiilor ,apoi le pun in pungi la congelator.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Multumesc Anca pentru reteta ta,merita testata...pupici

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Salut la toti romanii bucatari , E drept ca cea mai buna conservare a legumelor se face la congelator. Din pacate eu am unul prea mic,de aceea conserv rosiile intr un fel surprinzator,invata de la o batrana Sterilizez borcane de 800g cel mult 1kg upa ce le am spalat ff bine. In fiecare borcan pun rosii cat incape si peste ele vars ulei incins.Le inchid si le bag la cuptor 20 mn sau pana incepe sa fiarba uleiul Le las sa se raceasca in cuptor si a dua zi le bagin camara Cand le folosesc sunt o minune si uleiul putem sa-l folosim la mancare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Multumesc pentru aprecile,sfaturile si comentariile postate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      O idee grozava. Multumim.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Si eu pun rosii pt iarna in congelator, doar ca eu le curat si de pielita si nu mai am grija lor atunci cand le folosesc.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Zau ca am sa incerc si eu....Bravo !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Splendid.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 kg rosii
  • pungi sau cutii din material plastic

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

constanta proca (Chef de cuisine)

Eu le oparesc ,le scot pielita,le tai in functie de marimea rosiilor ,apoi le pun in pungi la congelator.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci