autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - FASOLE VERDE PASTAI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 august 2009

Ingrediente
Ex. 2 kg fasole pastai fideluta sau lata proaspata de culoare verde,galbena sau verde cu dungi rosietice ., Pungi sau cutii din material plastic, , Fasolea verde se poate congela oparita sau nu.In ambele situatii este foarte gustoasa.Depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

51 voturi

Mod de preparare

Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregati intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.
Putem congela fasole verde , mazare,frunze de vita de vie, conopida, broccoli, bame, spanac, loboda, stevie, porumb...

Pastaile se curata,se spala ,se lasa sa se scurga si se oparesc putin in apa fiarta .Se scot in strecuratoare si se lasa sa se raceasca foarte bine. Se pot fierbe cateva minutele si la aburi.
Fasolica verde se va ambala rupta in bucati sau intreaga in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.

Daca doriti sa congelati pastaile in stare cruda, neoparite,acestea se curata, se spala ,se scurg si se zvanta bine si se ambaleaza in pungi sau cutiute din material plastic.
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - FASOLE VERDE PASTAI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii

  • isabella , 05 iunie 2016

    Fasolea verde congelata fara a fi oparita inainte fierbe intr-adevar foarte greu , o spun din experienta proprie insa daca se adauga sare la inceputul fierberii timpul de gatire se injumatateste .

  • Nicoleta Apostol , 15 martie 2016

    fasolea verde ,trebuie oparita si apoi congelata

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

    Alexia Alina ... Nu am fiert niciodata 3 ore nici macar fasolea boabe...Iti spun din proprie experienta ca se pastreaza minunat la congelator atat oparita cat si neoparita...

    • Alexia Alina , 19 octombrie 2013

      de ce nu recunoasteti ca fasolea verde congelata cruda cand o pui in ciorba nu mai fierbe ramane tot tare mie mi sa intamplat asa ceva am fiert 3 ore la ea si tot atre a ramas

    • Valentina , 16 iulie 2013

      Prin oparire fasolea verde isi pierde proprietatile ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Multumesc mult...Intr-adevar este mai comod, mai practic si se pastreaza foarte bine...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      La congelator mi se pare si mie foarte bine, mai ales ca trebuie sa invatam sa mai renuntam la sarea necesara la conservare, la conservantii propiu-zisi si de ce nu? trebuie sa fim mai practice.Felicitari Valentina! (iar aparatul ala este o minune, eu nu am reusit sa gasesc unul, ca tare mi-l doresc)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Si eu oparesc pastaile apoi le pun la congelator.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      E mult mai comod si mai sigur de pus la congelator decat la sticle.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Da ,Mirey asa este ,am congelator separat cu multe sertare,plus congelatorul de la combina frigorifica este foarte incapator...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Multe mai pui la congelat!Cred ca ai un congelator foarte mare!Felicitari!

    • lulucea , 22 august 2009

      Foarte corecte retetele de congelare; frunza de vita,eu,am incercat toate variantele auzite,pana cand am ramas la varianta congelata; sunt foarte bune. In legatura cu fructele,eu am pus toate felurile de fructe de padure,asa:fructele spalate scurse,le-am pus pe o tavita,distantate,sa nu se poata lipi intre ele la congelator,dupa care le-am pus in pungi;asa,mult mai usor ne vine,cand ornam un tort sau orice prajitura

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Eu congelez si stevie,loboda ,spanac si chiar frunze de tei...Imi plac mult sarmalele in frunza de stevie si frunze de tei...

    • muryshor , 18 august 2009

      Si eu pun fasole pastai ptr iarna , dar in borcane si sticle largi la gura , dar acum ptr ca tot am vazut reteta dvs , am sa incerc , ptr ca este mult mai usor si am gradina plina de pastai de toate soiurile ... dar ptr mine a fost surpriza sa vad ca si vita de vie se poate pune la congelator ...chiar n am stiut ... dar oare frunzele de sfecla se pot pune ? ptr ca eu pun la saramura ptr sarmale , frunze de vita de vie , de fasole tanara si de sfecla ... sarmalele in frunza de sfecla , sunt minunate ...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Bravo Valentina,ai toata iarna fasole verde fideluta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

51 voturi

Ingrediente

  • Ex. 2 kg fasole pastai fideluta sau lata proaspata de culoare verde,galbena sau verde cu dungi rosietice .
  • Pungi sau cutii din material plastic
  • Fasolea verde se poate congela oparita sau nu.In ambele situatii este foarte gustoasa.Depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

isabella

Fasolea verde congelata fara a fi oparita inainte fierbe intr-adevar foarte greu , o spun din experienta proprie insa daca se adauga sare la inceputul fierberii timpul de gatire se injumatateste .

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Rosii cu telina si ardei iute pentru ciorbe