autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE-FRUNZE DE VITA DE VIE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
Frunze de vita de vie, pungi sau cutii din plastic

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregatim intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.
Putem congela frunze de vita de vie, conopida, broccoli, fasole verde, mazare, bame, spanac, loboda,stevie...

Se vor alege frunze micute,fragede,se spala,se vor rupe coditele si se lasa la zvantat.Apoi,se vor introduce in apa fiarta(pentru oparire)doar cat sa se inmoaie putin si sa se inchida la culoare.
Se vor scoate intr-o strecuratoare si se vor lasa sa se scurga si sa se raceasca foarte bine.
Se vor face pachetele de cate 10 bucati,se vor rula si se vor ambala in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE-FRUNZE DE VITA DE VIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de gogosari si ardei capia

Pasta de gogosari si ardei capia

Se pune uleiul intr-o cratita incapatoare care se pune pe foc,(daca aveti este bine sa puneti o plita

12 voturi    3 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Gem de prune cu miez de nuca

Gem de prune cu miez de nuca

Prunele spalate, curatate de samburi, le punem in vas impreuna cu zaharul pe foc amestecand continuu

10 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

    Si eu le oparesc,am scris in reteta...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    Eu le oparesc ,le las sa se raceasca,apoi le pun in pungi la congelator.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Frunze de vita de vie
  • pungi sau cutii din plastic

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Si eu le oparesc,am scris in reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zacuscă de fasole boabe(pregătită dietetic)