autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE-FRUNZE DE VITA DE VIE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
Frunze de vita de vie, pungi sau cutii din plastic

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregatim intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.
Putem congela frunze de vita de vie, conopida, broccoli, fasole verde, mazare, bame, spanac, loboda,stevie...

Se vor alege frunze micute,fragede,se spala,se vor rupe coditele si se lasa la zvantat.Apoi,se vor introduce in apa fiarta(pentru oparire)doar cat sa se inmoaie putin si sa se inchida la culoare.
Se vor scoate intr-o strecuratoare si se vor lasa sa se scurga si sa se raceasca foarte bine.
Se vor face pachetele de cate 10 bucati,se vor rula si se vor ambala in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE-FRUNZE DE VITA DE VIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de zmeura

Gem de zmeura

Dupa ce am cules zmeura, am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Conservă de ciuperci foarte gustoasă

Conservă de ciuperci foarte gustoasă

Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucaţele şi se opăresc în apă clocotită

2 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

    Si eu le oparesc,am scris in reteta...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    Eu le oparesc ,le las sa se raceasca,apoi le pun in pungi la congelator.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Frunze de vita de vie
  • pungi sau cutii din plastic

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Si eu le oparesc,am scris in reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Vinete murate