autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
spanac in functie de cantitatea pe care doriti sa o congelati, pungi sau cutii din material plastic

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

27 voturi

Mod de preparare

Cea mai sigura si cea mai buna metoda de pastrare este congelarea.Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregatim intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.
Putem congela spanac, frunze de vita de vie, conopida, broccoli, fasole verde, mazare, bame, loboda,stevie...

Se va alege un spanac fraged sau tanar cum se spune din popor.Vom alege frunzele cu putina codita (si coditele contin multe vitamine),se spala si se lasa la zvantat.Apoi,se vor introduce in apa fiarta(pentru oparire)doar cat sa se inmoaie putin .Se vor scoate intr-o strecuratoare si se vor lasa sa se scurga si sa se raceasca foarte bine.
Se vor ambala in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.Eu ambalez spanacul in pungi de 250 g,500 g si il folosesc la supe-creme,ciorbe,mancare de spanac cu sau fara carne,umplutura pentru clatite,placinta etc...
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Si eu congelez asa legumele pentru iarna.................sunt tare bune.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    La fel congelez si eu spancul,vita-de-vie ,etc...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

27 voturi

Ingrediente

  • spanac in functie de cantitatea pe care doriti sa o congelati
  • pungi sau cutii din material plastic

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

maria mihalache (Chef de cuisine)

Si eu congelez asa legumele pentru iarna.................sunt tare bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
ROSII CONGELATE PT GATIT