autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
spanac in functie de cantitatea pe care doriti sa o congelati, pungi sau cutii din material plastic

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

27 voturi

Mod de preparare

Cea mai sigura si cea mai buna metoda de pastrare este congelarea.Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregatim intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.
Putem congela spanac, frunze de vita de vie, conopida, broccoli, fasole verde, mazare, bame, loboda,stevie...

Se va alege un spanac fraged sau tanar cum se spune din popor.Vom alege frunzele cu putina codita (si coditele contin multe vitamine),se spala si se lasa la zvantat.Apoi,se vor introduce in apa fiarta(pentru oparire)doar cat sa se inmoaie putin .Se vor scoate intr-o strecuratoare si se vor lasa sa se scurga si sa se raceasca foarte bine.
Se vor ambala in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.Eu ambalez spanacul in pungi de 250 g,500 g si il folosesc la supe-creme,ciorbe,mancare de spanac cu sau fara carne,umplutura pentru clatite,placinta etc...
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe

Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe

Maslinele se zdrobesc cu ajutorul unei pietre sau se trec printr-o masina special conceputa pentru

11 voturi    8 comentarii
72h
Conserve si muraturi
Inele de ceapa murate

Inele de ceapa murate

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Si eu congelez asa legumele pentru iarna.................sunt tare bune.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    La fel congelez si eu spancul,vita-de-vie ,etc...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

27 voturi

Ingrediente

  • spanac in functie de cantitatea pe care doriti sa o congelati
  • pungi sau cutii din material plastic

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

maria mihalache (Chef de cuisine)

Si eu congelez asa legumele pentru iarna.................sunt tare bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
MARMELADA DE PRUNE