autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Dorada cu lapte de cocos

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Ingrediente
1 dorada intreaga, curatata, circa 400 g, 1 lingura de suc de lamaie, 3 linguri de pasta de rosii, 2 catei de usturoi, rasi, 2 lingurite de amestec curry, 2-3 linguri de iaurt, 200 ml lapte de cocos, 1/2 legatura de patrunjel, tocat, 1 lingura de ulei de orez, 1 frunza de dafin, 1 baton de scortisoara, circa 3-4 cm lungime, sare, coaja de lamaie rasa, pentru ornat, frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pestele se sareaza si se stropeste in interior si in exterior cu jumatate din cantitatea de suc de lamaie; se pune intr-un vas termorezistent. Se incalzeste cuptorul la 180 °C (foc mediu).

Intr-un castron mare se combina pasta de rosii, usturoiul, curry, iaurtul, sarea, laptele de cocos, patrunjelul si restul de suc de lamaie. Se adauga 2-3 linguri de apa si se amesteca foarte bine.

Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul si se adauga frunza de dafin si scortisoara; se prajesc circa 30 secunde, amestecand continuu, pana incep sa-si dezvolte. Se toarna in tigaie sosul din castron si se aduce la fierbere; se reduce apoi flacara si se lasa sa fiarba incetisor circa 1-2 minute.

Se adauga sosul fierbinte in vasul cu peste; trebuie ca sosul sa acopere pestele aproape in intregime. Se pune vasul in cuptor si se lasa circa 20-25 minute.
Pestele se serveste pe farfurii individuale, ornat cu patrunjel si coaja de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Stiuca cu sos de stafide

Stiuca cu sos de stafide

Curăţăm ştiuca de solzi, o eviscerăm, îi scoatem urechile şi o spălăm bine. Capul și coada,

3 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Medalioane de Pescada cu creveti

Medalioane de Pescada cu creveti

1) Medalioanele se condimenteazã cu sare, piper, usturoi, vin, lapte si sucul de lãmâie. Se

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 dorada intreaga
  • curatata
  • circa 400 g
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • rasi
  • 2 lingurite de amestec curry
  • 2-3 linguri de iaurt
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • tocat
  • 1 lingura de ulei de orez
  • 1 frunza de dafin
  • 1 baton de scortisoara
  • circa 3-4 cm lungime
  • sare
  • coaja de lamaie rasa
  • pentru ornat
  • frunze proaspete de patrunjel
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Crap la cuptor