dorada fracme in crusta de sare

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dorada
  • 50gr unt
  • 1lamaie
  • sare
  • piper
  • 1crenguta rozmarin
  • 2 albusuri ou
  • 500gr sare grunjoasa

Mod de preparare

Pestele dorada se asezoneaza cu sare, piper, 1/2 lamaie stoarsa in interior si se adauga 1/2 lamaie taiata semicerc, untul taiat felii subtiri si crenguta de rozmarin, totul in interior.

Albusul de ou se amesteca cu sarea grunjoasa pana devine o pasta foarte tare, sa nu se dezlipeasca de mana (usor de modelat , sa nu se lase). Pestele se pune intr-o tava si se acopera cu pasta obtinuta, modelandu-se uniform pe tot pestele.

Se baga la cuptor 20 minute la 160 grade. Se poate servi cu crema de usturoi "fracme" din albus de ou, lamaie sau crema de unt cu lamaie, "fracme" pofta buna.

"hanul voievozilor"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise