autor:

Autor.Litvinchevici Madalin

» » Mancaruri cu peste

dorada fracme in crusta de sare

Autor: Autor.Litvinchevici Madalin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Autor.Litvinchevici Madalin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2010

Ingrediente
1 dorada, 50gr unt, 1lamaie, sare, piper, 1crenguta rozmarin, 2 albusuri ou, 500gr sare grunjoasa

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Pestele dorada se asezoneaza cu sare, piper, 1/2 lamaie stoarsa in interior si se adauga 1/2 lamaie taiata semicerc, untul taiat felii subtiri si crenguta de rozmarin, totul in interior.

Albusul de ou se amesteca cu sarea grunjoasa pana devine o pasta foarte tare, sa nu se dezlipeasca de mana (usor de modelat , sa nu se lase). Pestele se pune intr-o tava si se acopera cu pasta obtinuta, modelandu-se uniform pe tot pestele.

Se baga la cuptor 20 minute la 160 grade. Se poate servi cu crema de usturoi "fracme" din albus de ou, lamaie sau crema de unt cu lamaie, "fracme" pofta buna.



"hanul voievozilor"
Daca ti-a placut reteta noastra "dorada fracme in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti cu sos

Creveti cu sos

Crevetii i-am oparit putin pentru ca erau inghetati si nu am avut rabdare sa ii lasam la dezghetat,

7 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de cod

Plachie de cod

Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 dorada
  • 50gr unt
  • 1lamaie
  • sare
  • piper
  • 1crenguta rozmarin
  • 2 albusuri ou
  • 500gr sare grunjoasa

Raporteaza reteta

Retete
de Autor.Litvinchevici Madalin
Deliciu

Deliciu

Muschiul se fasoneaza, se taie in doua parti egale si se bat cu ciocanul de snitele ,subtire. Se

2 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive cu carne
Crema de usturoi

Crema de usturoi

Albusul, usturoiul, sarea, otetul si gheata se blendeaza 1 minut dupa care, treptat, se adauga uleiul

7 voturi    2 comentarii
10 min
Sosuri
conopida la cuptor

conopida la cuptor

conopida se curata ,se spala si se taie buchetele potrivite. se pune la fiert intr-un vas cu apa

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pangasius pane