autor:

Autor.Litvinchevici Madalin

» » Mancaruri cu peste

dorada fracme in crusta de sare

Autor: Autor.Litvinchevici Madalin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Autor.Litvinchevici Madalin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2010

Ingrediente
1 dorada, 50gr unt, 1lamaie, sare, piper, 1crenguta rozmarin, 2 albusuri ou, 500gr sare grunjoasa

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Pestele dorada se asezoneaza cu sare, piper, 1/2 lamaie stoarsa in interior si se adauga 1/2 lamaie taiata semicerc, untul taiat felii subtiri si crenguta de rozmarin, totul in interior.

Albusul de ou se amesteca cu sarea grunjoasa pana devine o pasta foarte tare, sa nu se dezlipeasca de mana (usor de modelat , sa nu se lase). Pestele se pune intr-o tava si se acopera cu pasta obtinuta, modelandu-se uniform pe tot pestele.

Se baga la cuptor 20 minute la 160 grade. Se poate servi cu crema de usturoi "fracme" din albus de ou, lamaie sau crema de unt cu lamaie, "fracme" pofta buna.



"hanul voievozilor"
Daca ti-a placut reteta noastra "dorada fracme in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de Pangasius cu cartofi la cuptor

File de Pangasius cu cartofi la cuptor

Bagam la cuptor in tava fileurile,pe care in prealabil le ornam si le motzam cu ce dorim si ne place.Punem

47 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Creveţi cu sos ( şi orez)

Creveţi cu sos ( şi orez)

Toate ingredientele de mai sus de amestecă şi se lasă la macerat (în frigider)cam 1 oră(eu am

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 dorada
  • 50gr unt
  • 1lamaie
  • sare
  • piper
  • 1crenguta rozmarin
  • 2 albusuri ou
  • 500gr sare grunjoasa

Raporteaza reteta

Retete
de Autor.Litvinchevici Madalin
Deliciu

Deliciu

Muschiul se fasoneaza, se taie in doua parti egale si se bat cu ciocanul de snitele ,subtire. Se

2 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive cu carne
Crema de usturoi

Crema de usturoi

Albusul, usturoiul, sarea, otetul si gheata se blendeaza 1 minut dupa care, treptat, se adauga uleiul

7 voturi    2 comentarii
10 min
Sosuri
conopida la cuptor

conopida la cuptor

conopida se curata ,se spala si se taie buchetele potrivite. se pune la fiert intr-un vas cu apa

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARAS PRAJIT