autor:

Symo_Cristi Caravan

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei in crusta crocanta

Autor: Symo_Cristi Caravan (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Symo_Cristi Caravan (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 mai 2015

Ingrediente
2 dovlecei, 2 oua, 300 ml iaurt sau smantana, 200 g pesmet alb, 150 g telemea de vaci, 3 lg ulei de masline, piper, sare, Sos:, 200 ml smantana 12%grasime, 2 lgt ierburi provance, 1 lgt praf de usturoi, 1/2 lgt ghimbir macinat, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 59h 59 min

2 voturi

Mod de preparare

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.



Sosul l-am preparat astfel: smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi, ghimbir macinat, piper sare. De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit... sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.



Se servesc atat calzi,cat si reci, alaturi de sosul de smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste carbonara

Paste carbonara

Se taie in bucatele pancetta sau kaizer-ul si se caleste bine intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei.Intre

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MACARICA DE CARTOFI CU MAZARE

MACARICA DE CARTOFI CU MAZARE

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi, iar morcovii se curata si se taie rondele si se pun

6 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

59h 59 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 300 ml iaurt sau smantana
  • 200 g pesmet alb
  • 150 g telemea de vaci
  • 3 lg ulei de masline
  • piper
  • sare
  • Sos:
  • 200 ml smantana 12%grasime
  • 2 lgt ierburi provance
  • 1 lgt praf de usturoi
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete  la cuptor, cu garnitura de orez si legume Vinete la cuptor, cu garnitura de orez si legume

Este o mancare de sezon cu legume proaspete, ce contine o multime de vitamine, minerale, proteine, carbohidrati pe care organismul nostru

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Rulouri cu vinete si piept de pui Rulouri cu vinete si piept de pui

Se feliaza vanata pe verticala, se pun feliile in tava de la aragaz in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru cateva

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Rosii umplute cu orez