autor:

Symo_Cristi Caravan

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei in crusta crocanta

Autor: Symo_Cristi Caravan (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Symo_Cristi Caravan (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 mai 2015

Ingrediente
2 dovlecei, 2 oua, 300 ml iaurt sau smantana, 200 g pesmet alb, 150 g telemea de vaci, 3 lg ulei de masline, piper, sare, Sos:, 200 ml smantana 12%grasime, 2 lgt ierburi provance, 1 lgt praf de usturoi, 1/2 lgt ghimbir macinat, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 59h 59 min

2 voturi

Mod de preparare

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.



Sosul l-am preparat astfel: smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi, ghimbir macinat, piper sare. De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit... sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.



Se servesc atat calzi,cat si reci, alaturi de sosul de smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Muschi de vita la gratar cu ceapa, usturoi si cartofi copti in coaja

Muschi de vita la gratar cu ceapa, usturoi si cartofi copti in coaja

1. Se incalzeste cuptorul la 200°C.Se pun ceapa, usturoiul si cartofii intr-o tava de cuptor.Se

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

59h 59 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 300 ml iaurt sau smantana
  • 200 g pesmet alb
  • 150 g telemea de vaci
  • 3 lg ulei de masline
  • piper
  • sare
  • Sos:
  • 200 ml smantana 12%grasime
  • 2 lgt ierburi provance
  • 1 lgt praf de usturoi
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Orez cremos cu parmezan Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie