autor:

Symo_Cristi Caravan

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei in crusta crocanta

Autor: Symo_Cristi Caravan (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Symo_Cristi Caravan (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 mai 2015

Ingrediente
2 dovlecei, 2 oua, 300 ml iaurt sau smantana, 200 g pesmet alb, 150 g telemea de vaci, 3 lg ulei de masline, piper, sare, Sos:, 200 ml smantana 12%grasime, 2 lgt ierburi provance, 1 lgt praf de usturoi, 1/2 lgt ghimbir macinat, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 59h 59 min

2 voturi

Mod de preparare

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.



Sosul l-am preparat astfel: smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi, ghimbir macinat, piper sare. De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit... sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.



Se servesc atat calzi,cat si reci, alaturi de sosul de smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risotto cu morcovi şi curry

Risotto cu morcovi şi curry

1.Într-o cratiţă se pun 2-3 linguri de unt, în care vom căli puţin ceapă şi usturoiul. Se

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu soia

Spanac cu soia

Se pune soia la fiert in apa cu condimentele pentru cca. 20 de minute.Se incinge uleiul intr-o craticioara,

6 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

59h 59 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 300 ml iaurt sau smantana
  • 200 g pesmet alb
  • 150 g telemea de vaci
  • 3 lg ulei de masline
  • piper
  • sare
  • Sos:
  • 200 ml smantana 12%grasime
  • 2 lgt ierburi provance
  • 1 lgt praf de usturoi
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pisto