autor:

Symo_Cristi Caravan

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei in crusta crocanta

Autor: Symo_Cristi Caravan (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Symo_Cristi Caravan (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 mai 2015

Ingrediente
2 dovlecei, 2 oua, 300 ml iaurt sau smantana, 200 g pesmet alb, 150 g telemea de vaci, 3 lg ulei de masline, piper, sare, Sos:, 200 ml smantana 12%grasime, 2 lgt ierburi provance, 1 lgt praf de usturoi, 1/2 lgt ghimbir macinat, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 59h 59 min

2 voturi

Mod de preparare

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.



Sosul l-am preparat astfel: smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi, ghimbir macinat, piper sare. De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit... sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.



Se servesc atat calzi,cat si reci, alaturi de sosul de smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu ciolan afumat

Varza cu ciolan afumat

Se curata si se spala legumele si se taie astfel: - morcovul semirondele subtiri - ceapa, ardeii

6 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

59h 59 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 300 ml iaurt sau smantana
  • 200 g pesmet alb
  • 150 g telemea de vaci
  • 3 lg ulei de masline
  • piper
  • sare
  • Sos:
  • 200 ml smantana 12%grasime
  • 2 lgt ierburi provance
  • 1 lgt praf de usturoi
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Quesadilla