autor:

Symo_Cristi Caravan

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei in crusta crocanta

Autor: Symo_Cristi Caravan (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Symo_Cristi Caravan (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 mai 2015

Ingrediente
2 dovlecei, 2 oua, 300 ml iaurt sau smantana, 200 g pesmet alb, 150 g telemea de vaci, 3 lg ulei de masline, piper, sare, Sos:, 200 ml smantana 12%grasime, 2 lgt ierburi provance, 1 lgt praf de usturoi, 1/2 lgt ghimbir macinat, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 59h 59 min

2 voturi

Mod de preparare

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.



Sosul l-am preparat astfel: smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi, ghimbir macinat, piper sare. De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit... sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.



Se servesc atat calzi,cat si reci, alaturi de sosul de smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi cu patrunjel si usturoi

Piure de cartofi cu patrunjel si usturoi

Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce cartofii

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu smantana

Conopida cu smantana

Conopida se desface in buchetele si se tine in apa cu putin otet sau zeama de lamaie ca sa ramana

26 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

59h 59 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 300 ml iaurt sau smantana
  • 200 g pesmet alb
  • 150 g telemea de vaci
  • 3 lg ulei de masline
  • piper
  • sare
  • Sos:
  • 200 ml smantana 12%grasime
  • 2 lgt ierburi provance
  • 1 lgt praf de usturoi
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc