Dovlecei rotunzi umpluti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dovlecei rotunzi umpluti

Ingrediente

  • 3 dovlecei rotunzi
  • 200 g piept de pui
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 g ciuperci
  • 100 g rosii cherry
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei kapia
  • ulei de masline
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine, apoi li se taie capacele de deasupra.

Cu o lingurita se scobesc in interior si se pastreaza tot miezul.

Legumele se spala si se toaca marunt.

Pieptul de pui se spala se taie bucati mici, se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga pieptul de pui, se lasa cateva minute pana se rumeneste usor pe ambele parti.

Se adauga legumele tocate, miezul de la dovlecei, cimbru, busuioc, oregano, sare , piper dupa gust si se lasa la foc mic.

Fiecare dovlecel rotund se umple cu amestecul de pui si legume, apoi se asaza intr-o tava termorezistenta in care se adauga sucul de rosii si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.

Dovleceii rotunzi umplut se servesc calzi alaturi de sosul de rosii.

S-aveti pofta !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura