Dovlecei rotunzi umpluti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dovlecei rotunzi umpluti

Ingrediente

  • 3 dovlecei rotunzi
  • 200 g piept de pui
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 g ciuperci
  • 100 g rosii cherry
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei kapia
  • ulei de masline
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine, apoi li se taie capacele de deasupra.

Cu o lingurita se scobesc in interior si se pastreaza tot miezul.

Legumele se spala si se toaca marunt.

Pieptul de pui se spala se taie bucati mici, se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga pieptul de pui, se lasa cateva minute pana se rumeneste usor pe ambele parti.

Se adauga legumele tocate, miezul de la dovlecei, cimbru, busuioc, oregano, sare , piper dupa gust si se lasa la foc mic.

Fiecare dovlecel rotund se umple cu amestecul de pui si legume, apoi se asaza intr-o tava termorezistenta in care se adauga sucul de rosii si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.

Dovleceii rotunzi umplut se servesc calzi alaturi de sosul de rosii.

S-aveti pofta !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi